Zašto se dobrim ženama dešavaju loši muškarci?

Ako ste uvereni da ste magnet za kretene, razmislite ponovo. Lako je doći do tog zaključka ako ste se već više puta našli u katastrofalnoj vezi s tipom koji je sušta suprotnost vašem savršenom muškarcu. Međutim, postoje razlozi zašto vi stalno upadate u takve situacije. Te razloge morate prepoznati i rešiti. U tome vam može pomoći ovih šest najčešćih modela ponašanja koji vode do loših veza s pogrešnim tipovima.

Vi mislite da više nema dobrih muškaraca
Ako ne verujete da tamo negde postoje “pravi” (ili dobri) muškarci, pristajanje na vezu s osrednjim ili bilo kakvim muškarcem može vam se činiti kao jedina opcija. Iskreno razmislite o vašim razmišljanjima o muškarcima, jel vi možda grešite u nekim pitanjima i situacijama? Tražite li nemoguće? Nemojte verovati da zaista ne postoje dobri muškarci. Ima njih svuda okolo. I vi zaslužujete jednog takvog samo za sebe.

Vi ne znate kakav bi dobar muškarac uopšte trebalo da bude
Ako se nikada niste ozbiljnije pozabavili time da vizuelizujete pravog muškarca za sebe, prepoznati ga u stvarnom životu biće još teže. Kakva bi trebalo da mu bude ličnost? Možete li opisati njegove približne vrednosti i stavove? Šta on mora da ima da biste ga smatrali dobrim “ulovom” ili kandidatom za vezu ili brak? Znati kriterijume svog pravog muškarca kreće od toga da prvo dobro upoznate samu sebe. Ako ne razumete samu sebe, kako ćete znati kakav vam je partner potreban? A tako ste i u daleko većoj opasnosti da završite u vezi s osobom koja vam nikako ne odgovara.

Čak i kad shvatite da ste u vezi s “Gosp. Pogrešnim”, niste sigurni kako da raskinete
Neke žene znaju da prepoznaju da su naletele na pogrešnog muškarca, izađu iz te veze i krenu dalje. Međutim, postoje i žene koje se u takvim vezama zadržavaju mnogo duže nego što je to pametno ili čak zdravo. Moguće je da vi ostajete u takvim vezama predugo zbog toga što ne znate kako da raskinete s njim. Za početak morate shvatiti da vama nije potreban partnerov pristanak ili dopuštenje – poštujte se dovoljno da znate da vam je vaše sopstveno nezadovoljstvo dovoljan razlog da raskinete. Odlučite se šta morate da mu kažete i dostojanstveno idite od njega.

Ne želite da budete sami
Ponekad žene privlače i pristaju na veze s pogrešnim muškarcima zbog toga što prebrzo skaču u novu vezu… i ponovo u novu vezu… i tako jednu za drugom. Znate… zaista je u redu biti singl neko vreme. U stvari, to je poželjno jer ćete tako imati vremena da razmislite o prošloj vezi, o dobrim i negativnim stvarima, naučićete više o sebi, o tome šta želite i šta vam je potrebno, zalečiti rane, i naučiti da cenite lepotu vašeg života sa ili bez partnera u njemu. Drugim rečima biti singl vam omogućava da odaberete da budete s nekim ko odgovara pažljivo odabranim kriterijumima vaših želja i potreba…umesto da pristanete na vezu s bilo kim, samo zato jer je to prva osoba koja vam se nabacivala nakon vašeg poslednjeg raskida.

Verujete da je moguće pogrešnog muškarca pretvoriti u pravog
Možda patite od kompleksa spasiteljke. Možda vam je potreban neko koga ćete “popraviti”. Možda ste naivni. A možda ste samo optimistični. I iako je moguće da se neko promeni u bolju i zdraviju osobu, to nije verovatno ako ta osoba sama ne želi promenu. A male su šanse da će on hteti da se promeni samo zato što vi to tako želite i kažete, uostalom on tako već godinama funkcioniše i njemu je savršeno dobro. Pokušavati da promenite Gospodina Pogrešnog u Gospodina Pravog je recept za mnogo frustracije.

Vi privlačite takve tipove, zato jer vas takvi tipovi privlače
Više vam se sviđaju “loši” momci? Moguće je da vas privlači uvek pogrešan tip muškaraca zbog toga što vi podsvesno pokušavate da “popravite” prošlu propalu vezu ili zato što je vaš otac imao slične karakteristike.

izvor blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *