Ovako počinje većina ljubavnih afera na poslu

Novom anketom je utvrđeno da više od polovine kancelarijskih afera započinje upravo nevinim flertovanjem kolega, odnosno korišćenjem emotikona i slanjem poljubaca u obliku slova X na kraj poruke ili imejla.

Onlajn servis za parove WhatsYourPrice je sproveo anketu u kojoj je učestvovalo 1000 Britanaca. Među njima čak 40 odsto žena i 10 odsto muškaraca se izjasnilo da stavlja emotikone u imejl poruke koje šalju svom šefu, dok njih 86 posto mejlove koji šalju kolegama završavaju poljupcem.

U mnogim slučajevima slanje smajlića u elektronskoj komunikaciji se protumači pogrešno. Tako i muškarci i žene pogrešno doživljavaju da elektronski poljubac znači nešto više, dok njihove kolege pokazuju samo reklo bi se prijateljski onlajn bonton.

U tom smislu ovom anketom je otkriveno da je čak 35 odsto žena i 25 odsto muškaraca doživelo da su njihove poruke sa smajlićima pogrešno protumačane kao poruke seksualnog sadržaja. Dovoljno govori podatak da je kod 55 odsto žena i 60 odsto muškaraca koji su imali aferu na poslu sve u stvari i počelo s emotikonima u porukama.

Učesnici ove ankete smatraju da su elektronski poljupci na kraju poruke jedan od značajnijih signala privlačnosti kao i da elektronski vid komunikacije dopušta ljudima da budu intimniji s nekim nego u komunikaciji preko telefona ili lično.

Neverovatnih 90 odsto žena i 85 odsto muškaraca kada dobiju poruku s X-om pre prvog sastanka smatra da im to povećava šanse za intimni odnos, dok 82 odsto žena i 70 odsto muškaraca kažu da više X-eva u poruci ili mejlu pokazuje i veću zainteresovanost i viši stepen flerta.

Stručnjak za veze Helen Krojdon misli da ljudima još uvek nije baš jasno kako da doživljavaju emotikone.

– Očigledno je da su emotikoni odličan način da brzo uspostavite intimnost sa nekim. Ali recimo ja nikada ne stavljam emotikon u poslovni mejl ili poruku, jer je to neozbiljno i klinački. Zato ako mi muškarac pošalje poruku s emotikonom, shvatiću je kao udvaranje. Žene s druge strane često razmenjuju poljupce i smajliće s prijateljicama. Žena koja dobije X u mejlu od muškarca uvek će to protumačiti kao flert, izuzev ako nije homoseksualac u pitanju – objašnjava Krojdon.

izvor Blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *