Naučite igru zavođenja: Kako osvajaju žene, a kako muškarci

Zavođenje je borba, a u svakoj borbi postoje pobednik i pobeđeni. Budite oprezni jer to ne znači da pobednik uvek pobeđuje, a da gubitnik uvek gubi – da ne biste postali „ulovljeni lovac”.

Zavođenje je reč s negativnim predznakom, zamka u koju upadamo i potom se predajemo – greškom ili grešno. Međutim, umesto da osećamo odbojnost, ta reč nas opčinjava jer zavođenje je večno. Zavođenje je dalji rođak reči kao što su prevara, zlonamernost, intriga… a sve one liče na nevaljale đavolčiće koji nisu opasni po život, kaže dr Alehandro Napolitano, geštalt psihoterapeut iz Buenos Ajresa, čiji tekst prenosimo iz španskog mesečnika „Mente sana“.
Zašto je zavođenje nepobedivo, pita se on? Šta ga čini tako otpornim? Zašto u susretu muškarca i žene neizbežno iskrsava trenutna privučenost oblinom, bojom glasa, parfemom? Zašto je neodvojiv deo strasti i igre moći?

On opčinjava rečima

Muškarci zavode rečima. Bar je tako bivalo tokom vekova u kojima je opstajala hegemonija muškog govorništva. Don Žuan je učinio da mu se mlada i lepa Zerlina na sam dan svog venčanja baci u zagrljaj. Opirala mu se, ali su njegove sladostrasne reči bile jače.
Sirano de Beržerak je pismima osvajao Roksanu. Opčinjavale su je njegove reči i zvučale su joj kao muzika drugih svetova. Kada je, već zavedena, u Siranu prepoznala autora pisama, on joj više uopšte nije smešan.

Ona obećava pogledom

Žene zavode svojom figurom, obećanjem neposrednog zadovoljenja nedostižne fantazije. One vladaju umetnošću pojave i prikaza, zarobljavajući muški pogled do hipnotičkog transa, kaže dr Alehandro Napolitano.
„Žena, s nogama prekrštenim na pravi način i savršenim dekolteom, pripoveda tribunalu o stvarnim razlozima koji su doveli do ubistva njenog ljubavnika, dok sudija, advokati i porota, koju čine isključivo muškarci, opčinjeno prate priču“, seća se on. „Uostalom, ko ne pamti Šeron Stoun u čuvenoj sceni kako izluđuje grupu sirovih policajaca izazovnim prekrštanjem nogu. A, da. Prethodno je pomenula da ne nosi rublje.“

Stihovi i obećanja

Čuvena argentinska pesnikinja Alfonsina Storni priznala je jednom da muškarcima zavidi jedino na njihovoj moći da zavode rečima.
Intimna ženska nit koju treba dodirnuti može da pripada bilo kome – princezi, majci, prosjakinji – muškarac će sve učiniti da do nje stigne govorom.

Dvoboj moći

Zavođenje pogledom je najbrže i najčistije. Obećanje erotskog zadovoljenja teško može da dostigne čak i stvarno zadovoljenje čula. Pri tom, zavođenje je i samo po sebi zadovoljstvo, nevezano za ono što mu sledi. Zadovoljstvo zavođenja leži u izazovu i trijumfu nad preprekom. Mislite da je smisao zavođenja ljubav? Ne, poenta je u moći.
„U zavođenju postoje: borba, pobednik i pobeđeni“, objašnjava dr Napolitano. „Ali budite oprezni jer to ne znači da pobednik uvek pobeđuje, a da gubitnik uvek gubi. U praksi ima mnogo ulovljenih lovaca.“
Uostalom, nešto deluje kao zavodljiva zamka, a uistinu je dogovorena transakcija. Brojni su primeri kada osoba koja je zavedena prihvata ulogu žrtve i iz te pozicije biva u mogućnosti da oslobodi ogromnu moć dominacije.
„Zavođenje je strateška igra koja se igra u etapama, koja zahteva strpljenje, a pobedu treba slaviti tek na samom kraju“, naglašava dr Napolitano.

izvor blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *