Seksualna orijentacija: Oci otkrivaju ko je gej

Bilo da ste gej, strejt ili negde između, istina o tome ko vas privlači krije se u vašim očima.

Dilatacija zenice je precizni pokazatelj seksualne orijentacije, otkriva nova studija koju prenosi Huffingtonpost. Kada ljudi posmatraju erotične slike i uzbude se, njihove zenice se rašire zbog nesvesne reakcije koja može biti korišćena da se proučava seksualnost i uzbuđenje bez invazivnih genitalnih merenja.

Dakle, ako je muškarac strejt njegove zenice će se širiti na žene, a ako je gej na muškarce. Naučnici su posmatrali 165 muškaraca i 160 žena, uključujući gej, strejt i biseksualne učesnike. Dobrovoljci su gledali odvojene jednominutne videe muškarca kako masturbira, žene koje masturbira i neutralne scene pejsaža.

Kamera koja prati pogled snimala je zenice i merila male promene u veličini zenica. Rezulatati su se poklopili sa uzbuđenjem merenim preko genitalija. Što se tiče muškaraca sve je jasno: strajt muškarci reaguju na seksualne slike žena, a gej na seksualne slike muškaraca. Biseksualni muškarci reaguju i na muškarce i na žene.

Kod žena stvari su složenije. Kod strejt žena izmereno je isto širenje zenica na erotične slike oba pola, uprkos tome što su navele da ih uzbuđuju muškarci, a ne žene. Istraživači nisu sigurni zašto se to dešava.

izvor Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *