Sprej koji sprecava svadju medju parovima

Najnoviji nosni sprej koji su pronašli naučnici može da spreči raspravu sa partnerom. Sprej sadrži oksitocin, koji još nazivaju i “droga za maženje”. To je prirodan hormon koji je kod muškarca prisutan u toku seksa, a stvara poverenje i samouverenost. Kod žena je prisutan za vreme dojenja i pomaže da majka i dete uspostave vezu.

U istraživanju sprovedenom u Ciriškom univerzitetu učestvovale su dve grupe parova od 20-50 godina, koji su zajedno duže od godinu dana. Jedna grupa je dobila placebo, dok je druga dobila oksitocin.
Raspravljali su o tome koje najčešće izaziva svađu. Posle 40 minuta ostavljeni su u sobi koja je imala kamere, žene koje su uzele oksitocin su bile ljubaznije, manje zahtevne, dok su muškarci bili spremni za kompromis i više pozitivni.
Takođe su naučnici zaključili da oksitocin sprej povećava libido kod muškarca. Oženjeni muškarci koji su ušmrkali oksitocin dva puta nedeljno imali su veću seksualnu želju.
– Ovaj sprej pomaže samo na kratke staze, jer izbaci žustrinu iz rasprave, ali da li rešava rasprave to još nismo uspeli da saznamo – profesorka Vedhara.

izvor Blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *