7 razloga za seks s bivsim

Preboleti raskid nije jednostavno, a posebno kada je seks u vezi bio dobar. Iako potpuno svesni razloga zbog kojih odluče da prekinu vezu, ideja o seksu s bivšim privlačna je i muškarcima i ženama. Mnogi maštaju upravo o seksu s bivšim partnerom, a iskušenje je još veće ako ste oboje sami.

SIGURNOST
Raskid veze često ostavlja emocionalne ožiljke zbog kojih se bojimo da se otvorimo nekoj novoj osobi. U dobro poznatom naručju bivšeg partnera osećamo se sigurno, a često nam je upravo taj osećaj bliskosti nedostajao više nego sam seks.

POZNAT TEREN
Ako je prošlo dovoljno vremena nakon raskida, a oboje ste sami, pitate se zašto ne iskoristiti nešto za šta znate da je dobro. Poznajete se, nema potrebe za impresioniranjem i razmišljanjem šta druga osoba voli i nema straha od neugodnih iznenađenja u krevetu.

NEDOSTATAK SAMOPOUZDANJA
Možda ste izgubili samopouzdanje, a ponovni susret s nekim kome ste privlačni, trenutno vam daje injekciju samopouzdanja. Ovo ne mora biti loše ako ste sami, ali ako se već viđate s nekim novim, nemojte da vam seks s osobom koja ionako nije za normalnu vezu, upropasti novu vezu.

ZAVRŠETAK VEZE
Iako smo svesni svih razloga zašto ne želimo biti s tom osobom, teško nam je da je zaboravimo. Ponekad smatramo da bi nam još samo jedan seks s bivšim pomogao da ga konačno prebolimo.

NEMA ODGOVORNOSTI
Sada kada više niste u vezi, imate priliku za seks, a da zauzvrat ništa ne morate. Ne morate se javljati idući dan niti ići na sastanke. Imati prijatelja s povlasticama je jedno, ali seks s bivšim može vam dati osećaj da ste i dalje u vezi, ali ne s osobom s kojom želite biti.

USAMLJENOST
Seks je intiman doživljaj koji budi vrlo jake emocije, posebno s nekim koga ste voleli. Možda vam bivši nedostaje, a možda više ne osećate ništa prema njemu, ali seks će vas još više zbližiti, a na kraju će sve opet završiti kao prvi put.

POKUŠAJ POMIRENJA
Ako je jedna strana još zaljubljena u bivšeg i još ima jaka osećanja, ponekad smatra da će na taj način vratiti bivšeg. Pre nego se upustite u ovu avanturu, dobro razmislite šta zapravo želite i očekujete, ali i kakvu poruku dajete drugoj osobi. Najvažnije je da budete iskreni prema sebi.

izvor Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *