Holivudski filmovi lose utiču na nase seksualne zivote

Deca koja odrastaju na holivudskim filmovima u kasnijim godinama postaju promiskuitetnija, ali i izloženija opasnim rizicima.

Ako je verovati rezultatima najnovijeg istraživanja, holivudski filmovi izuzetno loše deluju na seksualne živote. Zašto? Čin seksa prikazuje se potpuno nerealno, a mnogim ljudima upravo su holivudski filmovi glavni “materijal” uzora u pogledu seksa.

Američki psiholozi proučavali su navike 1.228 dece od 13 do 14 godina. Šest godina kasnije ispitivali su ih o njihovim seksualnim životima. Pokazalo se da su oni koji su odrastali na holivudskim filmovima, bili promiskuitetniji, nisu koristili prezervative i češće su praktikovali neobavezne seksualne veze.

Njihovo ponašanje nije začudilo psihologe s obzirom na to da se, na primer, u takvim filmovima nikada ne vide glumci da koriste kondome. Glavni likovi koji su prikazani u pozitivnom svetlu, često menjaju partnere i neretko se upuštaju u seks na jednu noć s potpunim strancima.

Psiholozi savetuju roditeljima, da informišu decu o seksu da im ukažu na nedostatke holivudskih filmova koji mogu biti vrlo privlačni, ali potencijalno opasni za njihove seksualne živote.

izvor blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *