Tajne flerta: 5 tipova koketa

Način na koji žena koketira već u prvih pet minuta razotkriva njenu ličnost, tvrde američki naučnici. Njihovo istraživanje pokazalo je da postoji pet različitih stilova ženskog koketiranja, a svaki od njih rezultiraće drugačijom vrstom ljubavne veze.

TELESNA
Najlakše je prepoznati tzv. telesnu koketu, čiji govor tela – dodirivanje sagovornikove ruke ili igranje kosom, upućuje na snažnu privlačnost. Međutim, iako zainteresovanost pokazuju slobodnije, one su idealne devojke za duge veze, objašnjavaju psiholozi.

TRADICIONALNA
Tradicionalne dame, koje veruju da “igru” mora da vodi muškarac, vešto će skrivati zainteresovanost, a telesni kontakt na prvu bi ih mogao odbiti. Partnerovu upornost nagradiće pouzdanom i mirnom vezom.

PRISTOJNA
Iako će se smejati šalama i živahno razgovarati, tzv. pristojna koketa u početku može biti pomalo rezervisana i telesno “hladna”, ali ako se potrudite oko nje, dobićete odanu partnerku.

ISKRENA
Iskrene kokete ne igraju igrice. Zanimaće je vaš život, posao i interesi, postavljaće pitanja i pažljivo će slušati . Emocionalnu iskrenost uneće i u vezu.

ZAIGRANA
Zaigrane kokete uživaju u otvorenom koketiranju, kojim jačaju samopouzdanje, no njihove su iskrene želje i namere zato nejasne, pa je potreban pojačan oprez.

izvor blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *