Testirajte ljubav na letovanju

Putovanje udvoje sjajna je prilika da saznate postoji li među vama iskrena bliskost i posvećenost.

Kada bolje upoznate partnera, znaćete da li vaša veza ima budućnost.

Preživeli ste prvi sastanak, prvi poljubac i nekoliko zajedničkih noći, a sada je došlo vreme da spakujete putne torbe i krenete na prvo letovanje. Bez obzira na to da li ćete nekud otići za vikend ili otputovati na tri nedelje, znajte da će odmor biti pravi test vaše ljubavi. Da biste bili sigurni da će sve proteći u savršenom redu, dajemo vam 10 saveta koji će vam pomoći da uživate i da se dobro provedete.

Nemojte da letujete u mestu koje vam se ne dopada samo da biste udovoljili partneru. Ukoliko to uradite, odmor će vam presesti. Da se to ne bi dogodilo, na vreme se dogovorite o svemu. Dobro razmislite kakav odmor želite. Ukoliko se vaše želje ne poklapaju sa željama partnera, pokušajte da napravite kompromis. Ne zaboravite da na odmor idete da biste se odmorili i uživali, a ne da biste se nervirali i očajavali.

Dogovorite se oko plaćanja

Pre nego što uplatite aranžman, dogovorite se kako ćete platiti zajedničko putovanje. Da li ćete ga platiti vi, vaš partner ili ćete podeliti troškove na ravne časti, samo su neka od pitanja na koja ćete zajedno morati da odgovorite. Ukoliko su vaši prihodi manji od partnerovih ili obrnuto, situaciju rešite tako da se nijedno od vas ne oseća inferiorno ili kao da je onom drugom na teretu.

Ne planirajte sve do detalja

Da biste zaista mogli da uživate, put ne treba da isplanirate do najsitnijih detalja. Ne zaboravite na spontanost, nepredvidljivost i uživanje u svakom trenutku. Dobro je znati šta se dešava, ali to ne znači da morate baš sve da vidite i obiđete.

Odlučite koliko dugo ćete se odmarati

Dobro razmislite o tome koja dužina odmora vam najviše odgovara. Ukoliko vi imate više slobodnih dana od partnera, onda ćete morati da mu se prilagodite.

Pa šta ako ćete na moru ostati nekoliko dana manje nego što ste planirali? Ponekad su kraća putovanja mnogo zabavnija od dužih.

Zajedno izaberite prevozno sredstvo

Za neke ljude put je veoma stresno iskustvo. Bilo bi dobro da se dogovorite o tome koje prevozno sredstvo ćete koristiti. Ako se vaš partner plaši aviona, onda od te mogućnosti možete odmah da odustanete. Ukoliko volite pejzaže, onda bi bilo idealno da se odlučite za autobus, a ako neko od vas ima vozačku dozvolu, onda se opredelite za putovanje automobilom.

Pakujte stvari u zasebne kofere

Nemojte da pakujete stvari u zajednički kofer, jer je sasvim izvesno da ćete se oko toga posvađati.
On neće moći da razume zašto nosite toliko garderobe, a vi nikako nećete moći to da mu objasnite. Zato je bolje da svako ima svoj prtljag. U svakom slučaju, bilo bi najbolje da porazgovarate o tome, kako biste zajedno došli do najboljeg rešenja.

Uživajte u aktivnom odmoru

Ukoliko cilj vašeg putovanja nije puko izležavanje na plaži, onda se potrudite da upoznate mesto u koje idete.

Nađite sve što možete da razgledate, raspitajte se o kulturnim događajima koje biste mogli da posetite. Pogledajte forume na internetu i mišljenja ljudi koji su već bili na tom mestu. Pobrinite se da vam ne bude dosadno.

Izdvojite vreme samo za sebe

Ukoliko se razdvojite na trenutak, nema razloga za paniku. Iako na odmor idete udvoje, to ne znači da morate da budete nerazdvojni. Ukoliko imate neki svoj jutarnji ritual u kome zaista uživate, ne morate da ga se odričete ni u danima opuštanja.

Ne plašite se nepredviđenih situacija

Čak i kada imate nabolji mogući plan, uvek može da se dogodi nešto nepredviđeno. Ostanite mirni i ne brinite o zbivanjima na koje ne možete da utičete. Uostalom, stresne situacije su prava prilika da vidite da li ste stvarno savršeni jedno za drugo. Reakcije partnera u ovakvim situacijama najbolje će vam pokazati da li veza može da potraje ili ne.

izvor blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *