Da li ste spremni za istinu o оrgazmu?

Koliko dobro poznajete svoje telo i ono što vas dovodi do orgazma? Niste baš sigurni da bi vaš odgovor glasio: 100 odsto? Vreme je da usvojite nove lekcije o orgazmu i ovladate različitim tehnikama, koje će povećati vaše šanse da doživite vrhunac.

Ženski orgazam je fantastična stvar – prirodan i snažan analgetik, način da sagorite veliki broj kalorija (oko 200), razlog zbog kojeg vaša koža blista i raste vam samopouzdanje. Ipak, ono što nedostaje da bi orgazam bio savršen jeste da budemo iskrene prema sebi. Da li ste znali da samo oko 30 odsto žena dostiže vrhunac tokom seksualnog odnosa? I ako je to tako čest problem, zbog čega lažemo same sebe i naše partnere?

Samo penetracija je retko dovoljna
Jedini način da nateramo muškarce da shvate da se većina žena neće onesvestiti od užitka pri pogledu na penis u erekciji, kao i da žene prihvate da je OK ako ne dožive vrhunac tokom seksualnog odnosa, jeste da se suočimo sa osnovnom činjenicom: samo penetracija je retko dovoljna. I, to je verovatno najvažnije saznanje i za vas i za njega da biste ostvarili zadovoljavajući seksualni život. Ali, šta je sa onih 30 odsto srećnica kojima je dovoljna samo penetracija da bi doživele orgazam? Postoji nekoliko teorija koje objašnjavaju kako žene mogu da dožive orgazam “bez ruku” tokom odnosa. Uglavnom je uzrok pozicioniranje tela. Seksualne poze u kojima se pokretima tokom penetracije labija povlači na dole povećavaju mogućnost orgazma zbog stimulacije klitorisa.

“Orgazam bez ruku”
Žene koje mogu da dožive orgazam isključivo usled penetracije obično pritiskaju karlicu uz neki deo muškarčevog tela, najčešće uz pubičnu kost. U osnovi, radi se o tehnici koitalne spone (koju ćemo kasnije objasniti!). Zatim, postoji teorija reaktivnosti. Ako želite, možete to da nazovete i “G tačka”, ali definitivno postoje naročito osetljivi delovi vagine koji, kada se stimulišu, kreiraju osećaj orgazma. Kod gotovo svih žena, najosetljivije tačke nalaze se na prednjem zidu vagine (doduše, različito su raspoređene, što potkrepljuje hipotezu o G tački). Ovu ideju potvrđuje činjenica da su najbolje poze za “orgazam bez ruku” kada je žena na vrhu ili je okrenuta leđima muškarcu, jer se tada najlakše dopire do prednjeg zida vagine.

Dužina penisa nije važna
Postoji još nešto što treba da znate: sluzokoža unutrašnjeg dela vagine nije toliko osetljiva. Majka priroda je postavila nervne završetke samo na ulaz vagine, zbog čega dužina penisa uopšte nije važna! Osim prva 2,5 cm vagine, ostali delovi nisu naročito stimulisani tokom penetracije. Iako unutrašnje dve trećine vagine ne reaguju na dodir, osetljive su na pritisak. Zbog toga penetracija stvara prijatan osećaj, mada ne izaziva orgazam. Mnogo žena oseća rastući, a potom padajući talas zadovoljstva tokom odnosa, koji podseća na orgazam. Iako izostaju snažne kontrakcije, koje prate stimulaciju klitorisa, ovaj osećaj je podjednako ugodan. Zato je odluka da se praktikuje standardni oblik koitusa, uprkos neslanoj šali prirode da postavi klitoris izvan vagine, sasvim prihvatljiva. Na kraju krajeva, tehnika u kojoj žena prva doživljava orgazam kroz oralnu stimulaciju, a muškarac “poentira” kasnije putem penetracije primenjuje se od kada su ljudi naučili da koriste jezik na mestima na kojima priroda to nije predvidela. Uverili ste se da ste normalni? Onda možete da usvojite neke nove tehnike koje će povećati vaše šanse da doživite vrhunac tokom seksualnog odnosa.

Tehnika koitalne spone ili CAT
Tehnika koitalne spone se odavno smatra najboljom pozom svih vremena za stimulaciju klitorisa tokom seksualnog odnosa. Krajem devedesetih godina, jedan američki psihoterapeut i seksolog objavio je da je pronašao novi način vođenja ljubavi u kojem je ženama zagarantovan orgazam. Partner počinje odnos u misionarskoj pozi u punoj penetraciji. Potom treba da se pomeri na gore, prema uzglavlju kreveta. Njegova karlica treba da bude direktno iznad vaše karlice, sa vrhom penisa u vagini. Partnerove noge su ispružene i spojene, a vi treba nogama da obuhvatite njegove butine. Zatim partner provlači ruke ispod vašeg pazuha i obuhvata vaša ramena, tako da su vam glave tik jedna uz drugu. Zaboravite na energičnu penetraciju, ovo je sporo, ritmično njihanje kukovima. Potpuna penetracija je nemoguća, pa se više fokusirajte na eksternu, a ne na internu stimulaciju.

“Most” tehnika
Stimulacija klitorisa tokom odnosa vašim ili njegovim prstom naziva se “most” tehnika, jer efektno povezuje vaš i njegov orgazam. Stimulacija klitorisa penisom možda nije dovoljna da doživite orgazam, ali direktni nadražaji klitorisa prstom tokom penetracije dovoljni su za seksualni vrhunac. Trik je u tome da izaberete pozu koja će omogućiti bar jednom od vas da koristi prste. Isprobajte pozu na vrhu (malo se podignite da biste partneru olakšali pristup, ili se povijte unazad i sami stimulišite klitoris.) Penetracija otpozadi pruža još bolji pristup, kao i sedeća i klečeća poza u kojoj ste okrenuti licem u lice.

Pravo do zida
Iako u naučnom svetu još uvek nije postignut konsenzus o preciznoj lokaciji G-tačke, svi eksperti se slažu u jednom: prednji zid vagine je mnogo osetljiviji od ostalih delova. Mnogi lekari se slažu da ne postoji dokaz o postojanju G-tačke, ali oni koji zagovaraju teoriju o njenom postojanju objašnjavaju nedostatak dokaza time što se ova tačka pojavljuje samo u stanju seksualnog uzbuđenja. No, bilo kako bilo, činjenica da postoji posebno osetljivi deo zida vagine sasvim je dovoljna da nastavite sami da istražujete. Ko zna do kakvih senzacionalnih otkrića možete da dođete, i to pre naučnika!

Zanimljivosti o orgazmu
Ženski orgazam je snažan prirodni analgetik (stimuliše produkciju endorfina), pa su glavobolje zapravo loš izgovor za odbijanje seksa!
U srednjem veku se od žena očekivalo da se suzdržavaju od orgazma, jer se verovalo da to umanjuje mogućnost začeća…
No, odavno se zna da orgazam zapravo povećava šansu da žena zatrudni. Ritmične kontrakcije zidova vagine tokom orgazma olakšavaju potiskivanje spermatozoida kroz cerviks.
Naučno je dokazano da je orgazam koristan za kardiovaskularni sistem, poboljšava tonus mišića celog tela, vraća koži sjaj i eliminiše menstrualne grčeve.
Najduži zvanično zabeleženi ženski orgazam trajao je 43 sekunde.
Naučno je utvrđeno da je predigra od minimalno 21 minuta uslov da 93 odsto žena doživi orgazam.
Jedan od mogućih razloga zbog kojeg žene tvrde da ne doživljavaju orgazam jeste i to što veruju da osećaj mora da bude snažniji i ugodniji.
Uprkos uvreženom mišljenju, naučna istraživanja pokazuju da je samo 10 odsto žena fizički ili psihički nesposobno da doživi orgazam.

Koliko je normalan vaš orgazam?
“Uvrnute” stvari koje su zapravo sasvim uobičajene

1 Više orgazama u braku. Udata žena ima 13 odsto više šanse da doživi orgazam od žene koja nema (stalnog) partnera.
2 Lažiranje. Više od 50 odsto žena priznaje da ponekad odglumi orgazam. Ali, eksperti kažu da žene koje iz “milosti” prema muškarcima glume orgazam samo održavaju predrasudu da svaki odnos mora da rezultira vrhuncem.
3 Nedovoljna predigra. Većina parova provede samo jedan minut u predigri.
4 Verovanje u višestruki orgazam. Čak 43 odsto žena, između 29 i 39 godina, kaže da može da ga doživi. S druge strane, eksperti tvrde da je retkost da se višestruki orgazam doživi u svakom seksualnom odnosu.
5 Potreba da se bude na vrhu. Većina žena tvrdi da je to najlakša poza za dostizanje seksualnog vrhunca.
6 Različit intenzitet orgazma tokom meseca. To ne zavisi samo od vaših osećanja! Snaga orgazma se menja u zavisnosti od nivoa hormona.
7 Ženska ejakulacija. Mnogi lekari ne veruju u ovu pojavu, ali neke žene tvrde da su je doživele! Pa, verujemo im na reč!

izvor lepota&zdravje

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *