Radno mesto kao afrodizijak: ROMANSA na poslu

Otkriće nove ljubavne veze u firmi, najpikantniji je sadržaj tračarenja uz kafu, čak i u situacijama kada je vest došla kao grom iz vedra neba

.

Mišljenja o toj vrsti veza su podeljena, od onih koji nemaju baš ništa protiv “poslovnih kombinacija” do onih koji kategorički otklanjaju da im se tako nešto može dogoditi, pa aktere takvih veza osuđuju.

Ali, kako stara uzrečica kaže, nikad ne reci nikad, jer kad se ljubavna hemija već dogodi, retki su oni koji joj se mogu odupreti, a i zašto i bi, kada nam se ljubav ne događa svaki dan.

Čini se da radno okruženje i dugotrajno druženje na poslu na mnoge deluje kao svojevrsni afrodizijak pa srodnu dušu nalaze upravo na poslu, i čak im se dogodi da takva partnerstva prerastu u fatalne trajne veze jer su jedno drugome zaista muškarac, odnosno žena njihovog života i može im se samo zavideti.

Uostalom, mnogi na poslu među saradnicima nalaze podršku i utehu nakon propalih veza ili poljuljanih bračnih odnosa.

Prema studiji koju je nedavno objavio pariski “Le Monde” čak 30 odsto parova upoznaje se na radnom mestu, jer je ono prema izjavama ispitanika idealno za sudbonosne veze, pa navode da saradnici često imaju isti stepen obrazovanja i slične interese.

Među razlozima privlačnosti među saradnicima navode i to da svi ljudi na poslu žele da se pokažu u najboljem svetlu pa dolaze doterani, što takođe pleni pažnju drugih, a značajan broj veza među saradnicima otpada i na one kojima su kumovali susretima zaposlenih izvan radnog vremena, na primer uz čašicu i večeru, ili se “klik” dogodio na stručnim seminarima koji traju više dana ili na sindikalnim izletima na nekom romantičnom ili egzotičnom mestu.

“Samo radno mesto deluje kao afrodizijak”, tvrdi kanadski psiholog Alain Samson, autor knjige “Zavođenje u kancelariji”.

Isto istraživanje pokazalo je da se čak 50 posto ispitanika redovno predaje sanjarenju u kojem im je intimni partner kolega ili koleginica s posla, a velik postotak se trudi da takve snove i ostvari.

Pri tome priznaju da im privlačnost i želju još povećava činjenica da takvim ponašanjem krše pravila. Tvrde takođe da im uzvraćena ljubav bitno menja odnos prema poslu, te da dolaze da rade sa povećanim elanom.

Psiholog Luik Roše smatra da znatno veći uspeh u zavođenju imaju osobe koje imaju viši položaj u firmi, te pojašnjavaju da je nekima cilj napredovanje upravo zbog toga što veruju da će biti uspešniji u zavođenju.

Studije o seksualnim vezama u nekom preduzećima potvrđuju da su u njima prednjačile rukovodeće osobe u firmi.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *