Seks može da bude dobar i u braku!

Evo nekoliko saveta onima koji se boje da će ulaskom u bračne vode stići do poslednje stanice na putu ka zauvek lošem

seksu.

Rutinu lečite seksom
Biće dana, meseci pa i godina kada će vas karijere, deca, hobiji, porodica, prijatelji i ostale važne i manje važne stvari sprečavati da se posvetite partneru i radite na ostvarenju kvalitetne veze. To će najverovatnije biti periodi kada nećete dovoljno komunicirati sa svojom suprugom i kada će mišljenja i putevi početi da vam se razilaze.

Kada do ovoga dođe, nemojte dozvoliti da strada i vaš seksualni život. Naprotiv, koristite ga kao nešto što će vas zbližavati i o čemu ćete moći da mislite ostatak vremena, dok budete obavljali sve ostale važne stvari. Pogrešno je voditi ljubav tek kada sve ostalo u životu bude u redu.

Radite baš suprotno – jer ipak je za kvalitetan seks potrebno manje vremena nego za kvalitetan razgovor – a nekad može učiniti mnogo više kada je reč o osećaju zajedništva sa partnerom.

Nemoj je posmatrati samo kao svoju ženu
Da, ona jeste ljubav tvog života, ona je majka vaše dece (ako ih imate) i bogomdana domaćica koja drži sve konce kuće i porodice u rukama, dok se usput bavi i svojom karijerom i mnogim drugim stvarima.

Kako biste seks u braku učinili boljim, ne razmišljaj o njoj kao o “savršenoj supruzi”, barem ne kada se nalazite u spavaćoj sobi. Pusti mašti na volju. Razmišljaj o njoj kao o bezobrazno seksi ženi koja je sasvim slučajno došla kod vas. Ohrabri i nju da se uživi u ulogu, savetuje “Men Helt” (Men’s Health)

Zabranite deci da ulaze u vašu spavaću sobu bez razloga
Ovo ćemožda zvučati preterano, ali verujte – jedini je način da imate mesto samo za sebe i aktivnosti koje su “samo za odrasle”. Seksualni odnos zahteva da se distancirate i fokusirate jedno na drugo. Kako biste ovo ostvarili, zabranite deci da se igraju i svaki čas ulaze u vašu sobu kako bi vas nešto zapitkivali.

Deca imaju celu kuću po kojoj mogu da trče, a ako budu znali da je mamina i tatina soba “zabranjena zona”, veća je verovatnoća da ćete vi imati uvek prostor za sebe. Vaša spavaća soba će tako postati sigurno mesto na kome ćete postojati samo vas dvoje.

Reši se pidžame
Poznato je da, skoro odmah nakon svadbe, i muževi i žene jednostavno prestaju da se trude oko svog izgleda. Međutim, ovo je karta u jednom pravcu do problema u vašem seksualnom životu.

Ako je očigledno da više ne trošiš vreme i energiju kako bi joj bio privlačan, i ona će najverovatnije izgubiti želju da bude intimna sa tobom. Održi početnu privlačnost tako što ćeš obratiti pažnju na svoj izgled kod kuće. To znači da treba da se pozdraviš sa flanelskim pidžamama.

Kada kreneš na spavanje nosi ono što se njoj sviđa – bez obzira na to da li je to njena omiljena pamučna majica uz koju obožava da se sklupča, samo bokserice ili tvoje golo telo. Ovo će i nju podstaći na to da povede račina o svojoj “odeći za spavanje”.

Iskoristi prednosti braka
Ono što je sigurno najbolje je to što, kada si već u braku, sigurno imaš puno poverenja u svoju ženu, kao i ona u tebe. To znači da nema stida, koji je često jedan od najvećih neprijatelja zdravog seksualnog života.

Možeš sa njom da deliš sve (pa, skoro sve) svoje fantazije i stalno otkrivaš nove granice. Lepo je znati da ceo tvoj život može da bude neprekidno traženje novih zadovoljstava sa ženom koju si izabrao.

Izvor: Mondo

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *