Najvažnije SEKS-LEKCIJE

Svi započinjemo seksualni život sa neproverenim teorijama u glavi i predubeđenjima. Vremenom, ponešto naučimo, steknemo izvesnu sigurnost i ostvarimo određen stepen zadovoljstva.

No, većinu nas neprekidno prati osećaj da nešto ipak nismo probali – da, nekako, drugi znaju (i uživaju!) više nego mi. Uz malo sreće, i u pravom trenutku, pojavi se neko ko nam otkrije taj magični faktor i nauči nas onome što smo neizostavno morali da znamo.

“NAJBOLJA PRIJATELJICA me je naučila kako da doživim orgazam” Marija J. (28)
Upoznala sam Jovanu preko zajedničke prijateljice. Oblačila se klasično, čak je izgledala pomalo staromodno i, mada je imala samo 27 godina, delovala je znatno starije. Ipak, bila je mnogo otvorenija i direktnija od svih mojih prijateljica. Naš prvi susret protekao je u razgovoru o pozorištu i književnosti. Dve godine kasnije, Jovana se razvodila. Veče smo završile u klubu, a ona je ispijala jedno piće za drugim. Ali, stvari se nisu završile na tome. U jednom trenutku, Jovana je počela da mi poverava detalje iz svog privatnog života – čitavu priču koja je prethodila razvodu. Priznajem, to me je ohrabrilo da joj odam svoju veliku tajnu: u 27. godini još uvek nisam doživela orgazam. “Čak ni masturbiranjem?”, upitala me je. “Nikada nisam masturbirala”, odgovorila sam. Jovana me je uverila da je sa mnom sve OK, ali mi je savetovala da se malo potrudim oko toga. Već te noći, doduše stideći se same sebe, pokušala sam da se samozadovoljavam. Na početku mi je bilo i neprijatno i smešno, ali sam vremenom shvatila koje su moje osetljive tačke i kako treba da ih stimulišem, nakon čega sam uspela da doživim svoj prvi orgazam! Sada to pokušavam da izvedem i sa svojim partnerom i mislim da smo na dobrom putu.

“Moj ITALIJANSKI LJUBAVNIK probudio je strast u meni” Andrijana M. (30)
Kada je seks u pitanju, mislim da sam, prema današnjim standardima, kasno počela da ga upražnjavam – izgubila sam nevinost u dvadesetoj godini. Jednostavno, čekala sam pravi trenutak i pravu osobu. Međutim, moja prva veza bila je kratka i katastrofalna. Srce mi je bilo slomljeno, a samopouzdanje uništeno. Tada sam odlučila da otputujem u Italiju na tri meseca, u školu jezika. Želela sam da pobegnem što dalje od mesta i ljudi koji su me podsećali na moju emotivnu tragediju. Doduše, u Italiji nisam naučila jezik, ali sam zato upoznala Masima! Već pri prvom susretu, jednim pogledom me je skinuo do gole kože! Toliko mi se dopao, da je u meni nešto “eksplodiralo”. Masimo i ja smo svake večeri zajedno uživali u vinu, slušali muziku, jeli po restoranima, šetali ulicama grada. Fotografisali smo se na svakom koraku, smejali svemu i svačemu. Seks je bio intenzivan, fantastičan, romantičan… ali već tada mi je bilo jasno da je takav fizički naboj kratkog veka. Bila je to romansa koja se okončala mojim povratkom kući. Ipak, Masimo me je naučio da uživam u trenucima. Otkrio mi je draži bezrezervnog i neobaveznog seksa, zbog čega ću mu uvek biti zahvalna.

“MAJKA mi je otkrila šta znači biti seksi” Bilja U. (35)
Moja majka čak i danas, u pedeset petoj godini, privlači pažnju muškaraca. Zato je trebalo da je pažljivo slušam kada je, pre skoro dve decenije, započela “važan razgovor”. “Seks”, rekla je ona, “nije nešto u šta se upušta lako i bez razmišljanja. Žena nikada ne treba da napravi prvi korak”. Sećam se da sam je zapanjeno gledala dok sam čupkala končiće sa stolnjaka na stolu za kojim smo sedele. U petnaestoj godini, sa čupavom plavom kosom i silnim pegicama na nosu, još uvek nerazvijenih grudi, mislila sam: “Kako mogu da izigravam nedostupnost, kada se još nijedan dečak nije zainteresovao za mene!”. Bilo kako bilo, tek pre nekoliko godina, dakle u svojim tridesetim, shvatila sam konačno mamine reči. Pozvala sam je da joj ispričam kako sam se provela na jednoj zabavi. Spazila sam zanimljivog muškarca i nakon nekoliko pića skupila sam hrabrosti da mu priđem. Nisam izazvala željenu reakciju i posle sam se loše osećala. Želela sam da čujem mamino mišljenje. “Zar ti nisam rekla da žena nikada ne treba prva da priđe muškarcu. Moraš da zadržiš dozu nepristupačnosti i nedokučivosti.” “Ma daj, mama! Kakva nedokučivost u 21. veku?!”, odgovorila sam. “Da, nedokučivost, misterioznost – kako hoćeš! Sigurna sam da sam ti to spomenula pre mnogo godina.” “Pa, možda i jesi”, skrušeno sam završila naš razgovor. Eh, da sam je samo poslušala.

“SUPRUG mi je pokazao koliko je seks važan”

Zorana T. (42)
Kada sam dobila zadatak da napišem tekst o seksu, za časopis sa kojim sarađujem, i to saopštila svom suprugu, on je uzvratio: “Gde su tebe našli? Pa, ti ne znaš ništa o seksu!”. Drugo pitanje je bilo: “Mogu li da pročitam šta si napisala?”. Što se tiče prve konstatacije – bio je potpuno u pravu. Seksualno sam aktivna od šesnaeste godine, a u 26. sam se zaljubila u svog supruga, za koga sam se iste godine i udala. Drugim rečima, čitavih deset godina svoje “seksualne karijere” provela sam sa istim muškarcem – sa svojim suprugom. Dakle, ne postoji nijedna druga osoba u mom životu – koja me je naučila mnogo čemu, i to ne samo u seksu, već i o vernosti, bliskosti i značaju seksa u braku. (Naravno, to je druga tema, ali u osnovi, dinamika u spavaćoj sobi najprecizniji je barometar veze; ako ne možete da odlepite prste jedno od drugog, onda sjajno funkcionišete. S druge strane, ako retko vodite ljubav, ili pravite duge pauze, moguće je da bledi i ljubav i bliskost.) OK, dosta o tome. Dakle, čemu me je to suprug naučio? Da je za seks, baš kao i vrhunski sport, kuvanje i, u osnovi, bilo koju veštinu, potrebno 90% entuzijazma i 10% tehnike; da je muškarcima seks neverovatno značajan u životu; da su oni spremni za seks (gotovo) uvek; da čak i kada nisam raspoložena za seks (zbog raznih “glavobolja”), kada se pokrenem, na kraju se uvek dobro osećam. U osnovi, suprug me je naučio gotovo sve što znam o životu. Zato mu neću dozvoliti da pročita moj tekst, da ne bi otkrio koliko toga tek treba da naučim!

Izvor: Lepota&zdravlje

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *