ORGAZAM za pamćenje na 8 načina!

Orgazam: osećaj je sjajan, ostavlja vas bez daha, noge vam se tresu, a lice gori… Barem ste čuli da bi tako trebalo da bude. Međutim, sve što se dešava u vašem krevetu je mini-vatromet “tamo dole”. Ništa spektakularno. Ali, ne budite razočarani!
L&Z će vam pomoći da postignete maksimalni užitak u krevetu, na osam različitih načina. Ako otkrijete deveti, pošaljite nam broj telefona vašeg partnera…

1 Višestruko čudo
Većina misli da je višestruki (ili multipli) orgazam fiziološki nemoguća stvar, da je u pitanju puka izmišljotina. Međutim, srećnice znaju da je jedino važno navesti partnera da vam pomogne. Naime, višestruki orgazam je najčešće ostvariv kada muškarac rukom stimuliše partnerku, jer je to mnogo senzitivniji doživljaj od penetrativnog seksa. I dalje niste baš ubeđeni u to? Evo preciznog uputstva: dakle, muškarac počinje kružnim pokretima prstiju da stimuliše klitoris (sjajno bi bilo da istovremeno čini to i sa vašim bradavicama). Kada osetite da ste na domaku vrhunca, partner pomera prste sa klitorisa i nežno trlja, kružnim pokretima, unutrašnjost vagine. A kada osetite prvi talas orgazma, on ponovo pomera prste na klitoris i nastavlja da izvodi sporije kružne pokrete. Takva stimulacija sigurno će prolongirati orgazam, a ako nastavi naizmenično da stimuliše klitoris i vaginu, orgazam može da traje i do dva minuta!

2 Simultani raj
To se uvek dešava u filmovima – dvoje lepih i zgodnih ljudi (razumljivo, suprotnog pola!) strastveno se seksaju, uzdišu i dahću – obično ne duže od pola minuta – i sasvim iznenada (bar za gledaoce), istovremeno, ispuštaju krik zadovoljstva. Očito, to nije realna situacija. Doduše, simultani orgazam jeste moguć, ali je potrebno malo više truda od onoga što vidimo u filmovima. Najveće šanse da istovremeno doživite orgazam postoje ako vi kontrolišete situaciju, što znači da treba da budete na vrhu. Započnite energičnim njihanjem, tako da je vaš klitoris direktno stimulisan svaki put kada se nagnete prema partneru. Ako govor njegovog tela ukazuje na to da je na domaku orgazma, na trenutak prestanite da se krećete. Ključna stvar je u tome da ostvarite približno istu tačku uzbuđenja, i da tada ubrzate pokrete. Istina, ova metoda ne dovodi garantovano do uspeha, ali ponekad pali, zbog čega je vredno pokušati.

3 Celo telo u transu
Orgazam koji će vam “prodrmati” čitavo telo… O, da, to je iskustvo zbog kojeg ćete nakratko zaboraviti ko ste, čak i na kojoj planeti obitavate! Ovaj tip seksualnog vrhunca posledica je intenzivne stimulacije nervnih završetaka, zbog čega u trenutku orgazma reaguje čitavo telo. (Nama ovo zvuči veoma dobro…) Iako ne mogu baš sve žene da pronađu G-tačku, istraživanja ukazuju na to da većina nas krije tu tačku pasuljastog oblika neposredno iznad karlične kosti na prednjem zidu vagine. Ako vaš partner može vrhom prsta nežno da je stimuliše, dok drugom rukom lagano masira klitoris, nakon nekoliko minuta vaše uzbuđenje trebalo bi da “skoči do plafona”. Orgazam celog tela, naravno, nije zagarantovana stvar i često je potrebno i više od petnaest minuta kontinuirane stimulacije (čak i duže). Naravno, veoma je bitno i kako se vi u tom trenutku osećate, kakva je “hemija” između vas i partnera i koliko ste spremi da se prepustite ovakvom vidu “eksperimenta”.

4 Orgazmična poza
Muškarci mogu da dožive orgazam u bilo kojoj pozi. Međutim, sa ženama to nije slučaj. Iako žestok seks, na primer, u misionarskoj pozi, njega može brzo da dovede do vrhunca, vas može da ostavi samo sa nažuljanim preponama. Oko 75% žena ne može da doživi orgazam penetracijom – potrebna im je i stimulacija klitorisa. Zato je mudro da izaberete pozu u kojoj ćete biti stimulisani na oba načina. Osim toga, poželjna je mogućnost da fantazirate, umesto da izdajete uputstva: “Sada malo desno; stavi ruku ovde; sačekaj malo…” (ne zvuči naročito seksi, zar ne?). Dakle, u osnovi, treba da se volite u pozi “otpozadi”! Tako će on moći da stimuliše vaše grudi i klitoris, i biće u idealnom položaju za penetraciju brzinom koja vama odgovara. Naravno, uslov je da vaše ruke mogu da izdrže pritisak (i težinu njegovog tela). Ako vam se to čini previše teško, onda lezite prednjim delom tela na jastuk i podignite guzu (njemu to uopšte neće smetati!). U ovom položaju doživećete orgazam, a da nećete stići da kažete: “Nadam se da ne snimaš ovo!”.

5 Oralno zadovoljstvo
Neke žene osećaju posebno zadovoljstvo pri oralnom seksu. Međutim, ponekad njegova loša tehnika, ili vaša nervoza zbog toga što razmišljate da li on zaista uživa, može da osujeti orgazam. Trik je u tome da budete uzbuđeni pre nego što se on primakne klitorisu – što znači da vam treba najmanje pola sata predigre. A onda on može da pronađe put duž butina do “najvažnije tačke”. Međutim, veoma je važan i način na koji vas on dodiruje jezikom: dugi, ritmični pokreti oko klitorisa izazivaju daleko snažniji efekat nego brzi i energični. Kada uspostavi pravi ritam, ne treba da ga menja dok mu vi to ne kažete/pokažete. Ukoliko se ova igra oduži, uvek možete da napravite pauzu i da se ljubite. No, ako partner može da održi tempo dovoljno dugo dok vaše uzbuđenje raste, onda ćete gotovo garantovano doživeti najsnažniji orgazam. A onda će on, verovatno, želeti da mu pružite isto oralno zadovoljstvo…

6 Porast uzbuđenja
Započnite dan masturbirajući skoro do tačke orgazma, a onda prestanite. Pošaljite mu nekoliko SMS-ova sa nagoveštajima onoga što želite da se uveče desi. Izađite sa njim i nemojte da obučete gaćice, što ćete mu i napomenuti.Do trenutka kada zaista počnete predigru, celodnevno, akumulirano uzbuđenje eksplodiraće neverovatnim orgazmom. Verujte nam na reč, vredno je čekanja!

7 Eksplozija brzog seksa
Ponekad je OK zaboraviti na dugu pripremu, iščekivanje i predigru. Draž seksa “na brzaka” upravo je u neočekivanosti, a ovaj tip orgazma rezultat je direktnog seksualnog kontakta. Kada započnete ovu igru, partner treba da prstima stimuliše vaš klitoris, i to što brže i energičnije (koliko možete da izdržite).Ključna stvar jeste da se potpuno prepustite trenutku, jer je za ostvarivanje brzog orgazma potrebna usredsređenost. Dakle, ako možete potpuno da se fokusirate na ono što osećate, ova situacija će vam pružiti možda najveće zadovoljstvo ikada – i to za samo 60 sekundi!

8 Vibrator na delu
Izbor odgovarajućeg vibratora može da bude prilično teška misija – neki će vam pružiti kratko uzbuđenje, dok ćete drugima ostvariti takav orgazam da ćete se zapitati čemu muškarci uopšte služe. Budući da su potrebe individualne, nećemo vam sugerisati određene modele – isprobaćete i odlučiti. Takođe, postizanje zadovoljavajućeg orgazma stvar je prakse. Možda će vam u tome pomoći i stimulativna erotska literatura. Koristite lubrikant i dajte sebi dovoljno vremena. Orgazam izazvan vibratorom zaista može da bude “zemljotresan”, ali nemojte potpuno odbaciti partnera. Ne postoji ništa lepše od razmenjivanja nežnosti nakon seksa.

BUDITE FIT

Seks je najbolji i najlakši način da ubrzate metabolizam. Strastveno vođenje ljubavi može da sagori i do 190 kalorija, što je otprilike isto koliko se potroši trčanjem na pokretnoj traci u trajanju od petnaest do dvadeset minuta. Takođe, tokom seksa, puls se ubrzava sa uobičajenih 70 otkucaja u minutu na čak 150 otkucaja tokom orgazma, što je isto kao prilikom aerobnog treninga. I, na kraju, ali ne najmanje važno, seksom se jačaju i zatežu mišići vagine, butina i zadnjice!

ELIKSIR MLADOSTI

Seks podmlađuje! Naime, dok vodimo ljubav, u našem organizmu pojačano se luči čitav niz hormona, uključujući oksitocin, a laboratorijski testovi su pokazali da su životinje, kojima je ubrizgavan taj hormon, živele duže. Istraživanja su takođe pokazala da oksitocin obezbeđuje san, koji pomaže u održavanju zdrave telesne težine i krvnog pritiska (a takođe objašnjava zašto smo pospani nakon vođenja ljubavi). Osim toga, seks snižava nivo hormona stresa – kortizola i adrenalina, koji skraćuju životni vek.

izvor: Lepota&zdravlje

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *