Momci, zašto niste zainteresovani ZA SEKS?

Rezultati studija su alarmantni: muškarci ne pokazuju želju za seksom! Pre 30 godina, u proseku su tri puta više vodili ljubav nego danas. Razgovarali smo sa ženama i ekspertima za ovu oblast…

“Nemoj danas”! Ona želi seks, a on je umoran i bezvoljan. Da li je situacija u krevetu odraz ženske emancipacije i ambicija?

“Njegovo odbijanje me vređa”
Jana (26) & Bojan (28)
“Prava sam zavisnica od seksa, volela bih da vodimo ljubav najmanje dva puta dnevno” kaže Jana, ekonomista iz Beograda. Međutim, stvarnost je sasvim drugačija, jer ona i njen muž Bojan upražnjavaju seks otprilike dva puta nedeljno. On radi kao vozač u jednoj producentskoj firmi, a to je posao bez radnog vremena.
“Često dolazim kasno kući, potpuno iscrpljen,” kaže Bojan. “Znam da joj seks na brzaka nije dovoljan, želi više, a ja sam uvek isuviše umoran da bih mogao da joj pružim ono što želi. Zato se povlačim.” Ovaj par venčao se u septembru prošle godine, i kako tvrde, brak im je veoma harmoničan, a to, pre svega, znači da se ne svađaju.
Ali, Jana je zabrinuta zbog njihovog seksualnog života. “Često se uvredim kada me odbije, jer po ceo dan iščekujem trenutke u kojima ćemo oboje uživati. Zbog toga počinjem da sumnjam u sebe, pitam se da li sam mu još uvek privlačna ili da li sam nešto pogrešno uradila.”

“Kupila sam vibrator”
Snežana (35)
“Mirko nikada nije bio od onih koji su spremni na seks ‘ko zapeta puška’, ali što smo duže zajedno (u vezi smo skoro pet godina), sve manje pokazuje inicijativu u krevetu. Odnose imamo jednom u dve ili čak tri nedelje, i to uvek na moje insistiranje.
Čudno je to što se on, kad počnemo da se mazimo, sasvim prepušta uživanju, samo što se retko seti da učini prvi korak. Ne mogu da se setim kada smo poslednji put upražnjavali seks na brzaka na kuhinjskom stolu ili divlje vodili ljubav u automobilu. Ništa od toga, iako se ja trudim da ga animiram na razne načine: oblačim se izazovno, nosim seksi donji veš… Naš seks nije loš, ali ga retko upražnjavamo i zato sam kupila vibrator. Naravno da ne može da mi zameni seks sa njim, ali bar me zadovolji kada osetim neizdrživu potrebu.

“Važan je kvalitet!”
Vanja (23) & David (25)
“Naša veza je harmonična, poštujemo se i volimo”, kaže studentkinja Vanja. “Ali, kada se radi o reakciji na stres, tu smo David i ja totalno različiti. Za Vanju je vođenje ljubavi najbolji lek protiv stresa.
“Posle seksa osećam se neverovatno smireno i opušteno. Sa Davidom je obrnuto. Kada je pod stresom, uopšte nije raspoložen za seks. Srećom, postigli smo kompromis: imamo odnos dva-tri puta nedeljno, dok se ostalim danima intenzivno mazimo. Postoje važnije stvari od seksa.”
A dok su došli do ovog zaključka, morali su da reše mnoge nesporazume. “Ne kaže se bez razloga da je kvalitet važniji od kvantiteta. Sve što je preterano nije dobro”, kaže David. “Muškarac non-stop mora da bude spreman na seks, prosto mu se ne daje vremena da poželi da vodi ljubav”, zaključuje David.

– Da li su frajeri zaista postali nezainteresovani za seks? –

Evo šta o tome kaže seksolog i savetnik Gabrijela Lejpold…

Sve je više takvih muškaraca u mojoj ordinaciji… Nove generacije žena imaju visoke zahteve kada je reč o kvalitetima ljubavnika. Podrazumevaju se – dugačka predigra, jedan ili više orgazama i nežno maženje ili razgovor posle seksa. @ene se često žale da nije dovoljno nežan ili da prebrzo doživi orgazam. Zbog toga, mnogi muškarci osećaju preveliki pritisak, i zato beže u sopstveni, imaginarni seksualni svet, koji je oslobođen stresa i pritiska, a to su najčešće erotske slike i snimci na internetu. Mnogi od njih se plaše, jer nisu sigurni da mogu da ispune očekivanja partnerke. Zato, kao razlog za nedostak želje navode umor zbog posla i tako izbegavaju mukotrpne i duge diskusije.

Da li su preterani zahtevi glavni uzrok muške bezvoljnosti?
To je mnogo češći uzrok, u odnosu na nedovoljnu privlačnost partnerke. Mnogi muškarci seks sa partnerkom opisuju kao fizički i psihički napor. Uvek postoji taj neprijatan osećaj da neće udovoljiti njenim zahtevima.

Znači li to da treba da budemo zadovoljne “standardnim” seksom?
Naravno da svaka devojka može da iskaže svoje erotske želje. Ali, najvažnije je na koji način to čini. Muškarci su mnogo osetljiviji nego što mi mislimo. Savetujem da spontano i opušteno pokreneš razgovor na temu seksa i da ga pitaš kako je to shvatio. Nikada nemoj u svađi ili na brzinu da pričaš sa njim o seksu. Ako nije raspoložen, jednostavno ga ostavi na miru, jer, ako insistiraš na vođenju ljubavi, neće prijati ni tebi ni njemu.

– Brojke pokazuju stanje –

Prema rezultatima jedne studije, osobe između 18 i 30 godina pre deceniju i po upražnjavale su seks od 22 do 28 puta mesečno, dok danas to čine između 4 i 10 puta. Osobe između 30. i 40. godine vode ljubav od 3 do 6 puta mesečno, dok one između 40. i 50. godine upražnjavaju seks dva-tri puta mesečno.

Izvor: Lepota&zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *