10 ZAPOVESTI: Postani PROKLETO SEXY!

Možeš, poput Merilin Monro, da skratiš desnu štiklu za pola centimetra kako bi postigla taj zanosni hod. Naravno, možeš i da staviš silikone u grudi ili usne ispuniš kolagenom, vežbaš treptanje očima ili kikotanje. A na kraju i dalje nećeš delovati seksi…
Otkrivamo ti kako možeš postati zaista neodoljiva i osvojiti svakog muškarca. Bar teorijski. Hodaj zavodljivo, postigni auru i look na kojima će ti zavideti sve žena. Evo našeg specijalnog programa u deset tačaka.

1. Seksi: šta to uopšte znači?
SEKSEPILNOST, ZNAČI LI TO ČULNOST, STRASNOST I ŽELjU ZA ŽIVOTOM? ILI,
PREDANOST, LASCIVNOST I OTKAČENOST?

Ova pitanja su poput Roršahovog testa: mrlje mastila ne govore ništa, ali ono što osoba prepoznaje u njima, otkriva sve o njenoj ličnosti. Jedan poznati psiholog ovako je definisao ženu koja zrači seksepilom: “Nije muško”! Prema njegovoj teoriji, atraktivnost se bazira na razlici među polovima. Delovi ženskog i muškog tela koji se najviše razlikuju najuzbudljiviji su: što se više razlikuju – to bolje (sjajan primer je Pamela Anderson).

Dobra teorija, samo je teško poverovati u nju. Poznajemo dovoljno devojaka koje su zakopčane do grla, a muškarci otkidaju za njima. Smatramo da je seksepil pitanje samopouzdanja, zadovoljstva samim sobom, životom i ljudima oko sebe. Biti seksi nema mnogo veze sa dužinom kose, kratkom suknjom ili visinom potpetica, već sa širokim osmehom i srcem. Istinski seksepil nije prenemaganje, niti ima veze sa perfekcijom. Kameron Dijaz deluje seksi, ali Viktorija Bekam – ne, nikako.

2. Izgledati seksi…

… ILI OSEĆATI SE TAKO? VRATIMO SE JOŠ JEDNOM IDEJI POZNATOG PSHIHOLOGA: TO JE NEŠTO ŠTO U NJEGOVOJ TEORIJI NE FUNKCIONIŠE!

Ne verujemo u ideju da je seksepil definisan spolja. Uverljivije nam zvuči sledeće: nijedan psiholog nije upoznao osećaj kada ti se čini da možeš da zagrliš ceo svet! Seksepilnost dolazi duboko iznutra i polako se pretvara u spoljašnju lepotu. To se može prepoznati po blistavom pogledu, opuštenom osmehu i elektricitetu koji se prenosi vrhovima prstiju. Takvu vrstu energije muškarci odmah primete.

3. Dobro došla u svoje telo!

ZAŠTO TRIDESETOGODIŠNJE ŽENE DELUJU SEKSEPILINIJE OD DESET GODINA MLAĐIH DEVOJAKA? ZATO ŠTO SU NAUČILE DA VOLE SVOJE TELO, KAKO GOD ONO IZGLEDALO.

Takav stav ogleda se u govoru tela. Žena koja se smatra poželjnom češće se dodiruje, prolazi rukom kroz kosu i tako nesvesno privlači pažnju. Priznaj da si se iznenadila kada si pročitala “smatrati se poželjnom”, jer smo navikli da na telo gledamo kao na zonu prepunu nedostataka.

Osoba koja ne voli svoje telo – skriva ga. Košulja pada preko pantalona i ne sme biti bez rukava bez obzira na to koliko je toplo napolju. Samo da niko ne primeti kako izgleda. To je kao da kroz svet ideš sa velikom tablom na kojoj piše “Nisam seksi!”. I jednog dana ljudi će u to zaista poverovati. Isto tako funkcioniše i u obrnutom smeru. Ako misliš da si seksi, zaista ćeš tako delovati.

4. Garderoba nije od presudne važnosti!

CRVENI RUŽ, VISOKE ŠTIKLE, DUBOKI DEKOLTE… IZVINJAVAMO SE, ALI 90 POSTO TAKO “SKOCKANIH” ŽENA DELUJU KAO DA SU SE SPREMILE ZA MASKENBAL.

Nedostatak samopouzdanja, uštogljenost i dosada lako se mogu primetiti i ispod najizazovnijih krpica! Ali, devojka koja se oseća lepo u svojim starim farmerkama i novim japankama i pri tom zrači avanturističkim duhom, delovaće – neodoljivo.

Nije odeća seksi, nego osoba koja je nosi. Svaki momak poželeće da dodirne devojku koja “zrači” ma kako bila obučena. Seksepilnost je mnogo više povezana sa željom za dodirom, nego za gledanjem.

Ovu želju možeš da podstakneš. Istakni nežnost svoje kože (to ne moraju biti najupadljiviji delovi tela, nego, recimo, ramena i leđa), ponašaj se prirodno i spontano, namesti kosu tako da svaki muškarac poželi da je dodirne (umesto zabetonirane jež frizure!). Sve su to signali na koje će frajeri reagovati bez izuzetka.

5. Pokaži da uživaš u životu!

POSTOJE DVA ČUVENA NESPORAZUMA U VEZI SA POJMOM “SEKSI”. OBA SU POVEZANA SA NEPOZNAVANJEM I POTCENJIVANJEM MUŠKARACA.

Prvo, većina devojaka misli da mora da preteruje u svemu, jer tipovi u suprotnom neće ništa primetiti ni shvatiti. Tona šminke, grudi podignute do brade i razgovor kao sa hotlajna… Nikako! Druga zabluda jeste ta da su interesantnije devojke koje deluju hladno i distancirano. To je ona čuvena terorija da treba da se praviš kao da te muškarci ne zanimaju. Nije tačno! Momci će se zainteresovati za tebe ako pokažeš da voliš život, a trebalo bi da bude jasno da su oni deo toga.

Toplina je seksi. Ljubaznost je seksi. Oduševljenje je seksi, isto kao i iskreno interesovanje za okolinu, druge ljude i važne momente. Seksi je kada se svim srcem raduješ i to pokazuješ, kada uživaš u životu i svaku životnu fazu doživljavaš kao novo iskustvo. Ne treba trošiti vreme na glupe igrice!

6. Koncentriši se i pažljivo slušaj!

MUŠKARCI SMATRAJU DA SU SEKSI ŽENE ONE KOJE SU DOVOLJNO HRABRE DA POKAŽU DA IM SE NEKO DOPADA.

Takva žena može da ubedi muškaraca da je on jedini koji je uspeo da privuče njenu pažnju. (Jesmo li pomenuli da ništa nije tako erotično kao mašta?) Seksi je: Pogledati. Biti budna, upućena u to šta se oko tebe dešava, biti prijatna i pažljiva prema drugim ljudima, ne plašiti se i delovati pomalo izazovno, skrenuti pogled, pa ponovo pogledati. I – veoma je važno da budeš nasmejana.

O veštini flertovanja napisani su tomovi knjiga a sve se svodi na istu priču: nije bitno da li je reč o kratkom razgovoru ili izlasku, važno je da se potpuno koncentrišeš na njega. Ne budi previše cool, pažljivo ga slušaj, smej se, lago se nagni ka njemu, dodirni ga, ali kratko, gotovo neprimetno, zamoli ga za neku uslugu. Možda zvuči čudno, ali ništa nije tako seksi kao otvorena zainteresovantost za nekoga.

7. Budi drugačija!

VEĆ SMO SPOMENULI DA JE NEVEROVATNO SEKSI KADA SE NE PLAŠIŠ NIČEGA I NIKOGA. A JOŠ VIŠE KADA NE STRAHUJEŠ OD TOGA DA BUDEŠ DRUGAČIJA.

Zračićeš seksepilom ako se usudiš da budeš drugačija. Razlikovaćeš se ako nosiš neobičan nakit, kupiš čudan automobil ili možda zbog toga što ne možeš da prođeš pored igrališta a da ne sedneš na ljuljašku. Ne govorimo o usiljenoj orginalnosti, već o šarmantnim sitnicama koje te čine posebnom.

8. “Misli na sex – 24 časa!”

KRAJNJE JE VREME DA POČNEMO DA PRIČAMO O BOGATSTVU MOGUĆNOSTI KOJE SE KRIJU IZA REČI “SEKSI”. PRETPOSTAVLJAMO DA ĆE SE VEĆINA MUŠKARACA SLOŽITI

Žena je seksi ako odaje utisak da bi seks sa njom bio dobar. I to veoma dobar. Nije da ona pokazuje da bi to želela, ali ako bi se ukazala prilika pa pristane na to…

Čudno je da se žene retko prepuštaju zadovoljstvu, čistom hipotetičkom seksu. “Hm, onaj tamo lepo izgleda. Ima lepe ruke, kakav bi bio osećaj kada bi me dodirnuo…?” To su misli koje žene najčešće potiskuju, umesto da uživaju u njima. Upravo to potencijalno interesovanje, blago ružičasti pogled na svet čini te neverovatno seksepilnom. Eau de Possibilite – ništa nije tako slatko.

9. Postani svesna sebe!

IMAŠ ORUŽJE, NAUČI KAKO SE NJIME “RUKUJE”!

Seksepil je veoma moćno oružje, koje može da se koristi za zavođenje 90-godišnjeg milijardera (loooše), da bi se izbegle neprijatne situacije (to je OK) ili kada se pregovara o povećanju plate (to je sasvim OK). S vremena na vreme, muškarcima moraš da staviš do znanja sledeće: Ona neće ništa, samo se igra.

10. Uvek sačuvaj neku tajnu

TAČNO JE DA SU OTVORENOST, AUTENTIČNOST I PRIRODNOST SEKSI. ALI, NEŠTO IPAK MORAŠ DA SAČUVAŠ ZA SEBE…

Seksepilnost je povezana sa fantazijom koju izazivaš kod drugih. To su pretpostavke i asocijacije koje muškarci stvaraju o tebi. Što više prostora im ostaviš za razmišljanje – to bolje. Sličan efekat izazivaju sunčane naočare. Onaj ko ih nosi ima više samopouzadanja i hrabrosti pa drugima deluje interesantnije. Svi će se zapitati šta se krije iza tih naočara?
Ah, kad smo već kod sunčanih naočara: skidaj ih kao da se oslobađaš odeće. Jednostavno i efektno!

11. Ne pridržavaj se pravila

BUDI NEPREDVIDIVA, POKAŽI DA ŽELIŠ VIŠE, ALI ISTOVREMENO PONUDI MNOGO (A TO ZNAČI – VIŠE NEGO NAVEDEDNIH 10 PRAVILA).

Seksepil je energija kojom ne možeš kalkulisati. Nekada to znači da treba da budeš bezobrazna, ali ne nekulturna, da uživaš kad nekog momka izbaciš iz takta. Seksepilnost je na neki način drskost, koju će ti svaki momak sa zadovoljstvom oprostiti.
Da bi bila hrabra, moraš prvo da naučiš da budeš takva. Ali, kada jednom počneš da pratiš svoje instinkte, i pri tom stekneš želju za igrom i životom, bićeš zauvek seksi.

Tekst: Eva Cubrovic Izvor: Lepota i zdravlje

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *