ZBOG SEKSA na doživotnu robiju

Ako za Srbiju možemo da kažemo da je raj za nešto, onda je to svakako za ljubitelje seksa. Bar što se zakonodavstva tiče. Oni koji upražnjavaju seks na javnom mestu ni po jednom članu našeg zakona ne bi mogli da podlegnu krivičnoj odgovornosti.

javni_sex

Kad je reč o prekršajnoj, mogli bi da odgovaraju po članu 12 Zakona o javnom redu i miru, u kome se kaže da se onaj ko prosjačenjem, skitničenjem ili nepristojnim, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo građana i remeti javni red i mir kažnjava novčanom kaznom od 700 dinara ili kaznom zatvora do 30 dana. Međutim, prema zvaničnim podacima, broj takvih slučajeva može da se nabroji na prste jedne ruke, a uglavnom se sve završava opomenom.

Kazne u okruženju
Kazne za seks na javnom mestu u bliskom nam komšiluku debelo se plaća. U Hrvatskoj je propisana kazna maksimalno 30 dana zatvora ili 100 evra.

U drugim zemljama kazne su mnogo veće. U Austriji i Turskoj najveća kazna je šest meseci zatvora, u Finskoj takođe šest meseci ili 1.200 evra. Francuska, Norveška i Portugal prestupnike kažnjavaju sa godinu dana zatvora, a Grčka i Rumunija sa dve godine. U Egiptu i Italiji najveća kazna je tri godine, u Danskoj čak četiri godine ili 1.200 evra. Švedska kažnjava sa 50, a Tajland sa 500 evra, piše “Press”.

Ameri su rigorozni
Amerikanci, ali i turisti u SAD moraju da budu posebno obazrivi. Ono što je u Evropi apsolutno normalno, u nekim američkim državama je potpuno nemoralno. Tamošnji zakoni, u zavisnosti od države, kreću se od liberalnih do ultrakonzervativnih. Za mnoge je frapantan podatak da devojčice u Delaveru kažnjavaju ako se nakon šeste godine života kupaju bez gornjeg dela kupaćeg kostima!

Seks na otvorenom u Kaliforniji je kažnjiv sa šest meseci zatvora, a u Arizoni sa tri godine. Mičigenske muškarce ako neko vidi ili prijavi da masturbiraju čeka kazna do čak pet godina zatvora.

Mada, zakoni u svim američkim državama su mačji kašalj u odnosu na one koje važe u Ajdahu. Tamo se ljubitelji analnog seksa na javnom mestu kažnjavaju doživotnim zatvorom! Dalje, u Ilinoisu je zakonski kažnjivo voditi ljubav za vreme lova ili pecanja, u Minesoti nijedan čovek ne sme da vodi ljubav sa ženom ako zaudara na luk i sardinu, u Ajovi muž nakon seksa sa ženom ne sme da popije više od tri gutljaja piva.

U Bozemanu (Montana) postoji zakon koji zabranjuje svaku seksualnu aktivnost između osoba suprotnog pola u dvorištu kuće, nakon zalaska Sunca – ako su goli. U Sijuks Folsu (Južna Dakota) svaka hotelska soba mora da ima dva kreveta. Ako par iznajmljuje sobu na jednu noć, između kreveta mora da bude bar pola metra prostora, a seks na podu je zabranjen.

Zaštićeni parovi u kolima
U Kuer d’Alenu (Ajdaho) zakonom su zaštićeni parovi koji vode ljubav u kolima. Policajac ne sme da priđe i zakuca na prozor. Ukoliko postoji i najmanja sumnja da se u kolima vodi ljubav, mora policijskim automobilom da stane na pristojnu udaljenost, zatrubi tri puta, a onda sačeka otprilike dva minuta pre nego što priđe kolima.

(MONDO)