Šta nikada ne pitati POSLE SEKSA

I najumiljatija žena na svetu će se pretvoriti u “ledenu kraljicu” ako posle seksa čuje pitanje “Koliko je sati?”, a rečenica “Događa se mnogima” dokrajčiće ego muškarca.

gsex

Ukoliko se čovek o kojem ste sanjali poslednjih nekoliko meseci konačno našao tamo gde ste ga u mislima već odavno smestili – u vašem krevetu, nikako ne završavajte seksualnu seansu rečenicom: “I, šta ćemo sada da radimo?” jer ga posle toga verovatno nećete tu dugo zadržati, kažu seksolozi.

Ovakva izjava posle seksa za tren razbija čaroliju užitka i podseća na monotono i rutinsko obavljanje dužnosti. Ipak, najlošija noćna mora svakog muškarca uključuje komentare poput “zašto si stao?”, “događa se mnogima” ili “da pokušamo još jedanput?”. Dakle svaka vrsta komentara koja može da na bilo koji način umanji njegovu muškost ili ga podseća na neuspeh u krevetu dokrajčiće njegov već ranjeni ego, ističu stručnjaci.

Pazite na njeno ime
S druge strane, žene će se iz zadovoljne euforije posle seksa munjevito otrezniti ako je pitate nešto tipa: “Koliko je sati?” ili uznemireno: “Propustio sam utakmicu Srbija – Francuska!”. Ili je (što je strogo zabranjeno) slučajno nazovete s Marijana ili Ivana, a ime joj je – vrlo jednostavno – Ana.
Zatim, ako posle senzacionalnog seksa odmah zaspite ili automatski posegnete za daljinskim upravljačem i upalite televizor, tako ćete i najslađi završetak pretvoriti u fijasko i uvrediti partnera.

Bez upoređivanja sa bivšim
Izjava tipa: “Puno si bolji od mojeg bivšeg dečka” možda zvuči kao kompliment, ali ipak to nije, ističu stručnjaci. Poređenje sa bivšima najbolji je način za povređivanje tuđeg ega. Podjednako je strašna i rečenica: “Čoveče, umirem od gladi” ako je izgovorite odmah posle seksa jer bi mogla da implicira da ste sve vreme razmišljali jedino o hrani. S druge strane, postojji i mogućnost da se započne međusobno seksi hranjenje u krevetu.

Ne pričajte kad nemate velike pohvale
Još jedan ne baš prijatan komentar za muškarce glasi: “Da li bi ti smetalo da dovršim sama?”. Ukoliko i poželite to da uradite, učinite to bez pitanja, kažu seksolozi. Takav završetak će mu ipak znatno manje raniti ego. Takođe, komentar “bilo je dobro” ostavlja mlak, osrednji utisak, i kod žena i kod muškarca. Zato, ako ste uživali, bolje recite da je bilo fantastično, odlično, ludilo i slično. Ako baš i niste toliko zadovoljni, bolje da se suzdržite od bilo kakvoga komentara…