ŠOKANTNI TRENDOVI: Izbeljivanje anusa, vaginolifting, uvećanje G-tačke…

Da vam neko predloži da odete na tretman izbeljivanja anusa, sigurni smo da ćete se, u neverici i potpuno zgroženi, zapitati: Pobogu, o čemu se tu radi?!

sokantno-seks-prvaNedavno sam boravila u Los Anđelesu, a budući da sam zadužena za praćenje noviteta u oblasti kozmetike (pa tako i kozmetičke hirurgije), vrlo dobro znam da revolucionarni zahvati i tretmani nastaju baš u Americi, pa me je zainteresovalo da se uputim u to šta se tamo trenutno dešava. I, nisam dugo čekala na informacije!
Već prilikom prvog susreta, u jednom kafeu, sa nekoliko prijateljica i američkih koleginica, načula sam neverovatnu priču za susednim stolom (i Amerikanci glasno pričaju a nisu imuni ni na “prisluškivanje”!). Jedna od doteranih dama se, nakon gutljaja crvenog vina, obratila svojoj sagovornici, takođe uglađenoj sredovečnoj dami: “Znaš, Suzan je imala burnu reakciju na izbeljivanje anusa i završila je u urgentnoj službi”. Zanemela sam od šoka (kao i vi, verujem, drage moje!). No, u meni se, zajedno s “privatnom”, probudila i profesionalna znatiželja, pa sam odmah zatražila objašnjenje od mojih američkih (prosvećenijih) koleginica, naravno nakon što sam savladala šok i osećaj stida. Priznajem, prvo sam pomislila da je reč o specijalnoj terapiji protiv crevnih parazita, ali sam (avaj!) grdno pogrešila!

Anal beauty
Nemalo začuđena što su moje američke prijateljice bile odlično obaveštene (zapitala sam se da li je tolika informisanost zasnovana na ličnom iskustvu!), upijala sam svaku njihovu reč. Istovremeno, pokušavala sam da sagledam bizarnost nove procedure, da saznam šta se još novo radi na ulepšavanju tela, kao i da svrstam sebe u neku kategoriju korisnica ovih usluga. Na kraju razgovora zaključila sam da povremene posete kozmetičkom salonu sasvim zadovoljavaju moje potrebe, te da mi novi oblici “mučenja” radi telesnog savršenstva nisu neophodni.

No, na onoj strani sveta, nekim ženama očigledno nisu dovoljni ordinarno uvećanje grudi i epilacija Venerinog brega – odvažne pripadnice nežnijeg pola odlučile su da, u ime lepote, “posete” i neka druga mesta. Još više me je šokirala činjenica da je izbeljivanje anusa (da, o tome je u stvari reč!), valjda zbog vraćanja ružičaste “originalne” boje iz mladosti, postala prava opsesija, i to ne samo u džetset krugovima i pedantnoj gej populaciji. U poslednje vreme, bar u SAD, kreme za analno izbeljivanje kupuju se kao i kapi za oči, ili paste za izbeljivanje zuba. Ali, to nije sve kada je reč o novotarijama. Pokazalo se da je botoks prešao dug put od kreiranja “zaleđenog” izraza lica i iskolačenih očiju. Danas je moguće uraditi botoks zadnjice. I, zašto da se mučite u teretani, kada možete jednostavno da ubrizgate otrov u celulit? Jedini nedostatak procedure jeste to što će delovi vašeg tela, uključujući guzu, izgubiti odlike “ljudskosti” i sve više nalikovati na plastiku.

Pad lepote?
Opsesija lepotom i mladošću, koju ispoljava sve više žena, zaista je dostigla vrhunac (ili, možda pad?). Zahvaljujući brazilskoj depilaciji, sve je postalo izloženo pogledu i oštroj proceni. Ne tako davnih sedamdesetih godina prošlog veka, slobodoumne, emancipovane žene prve su se usudile da, u ne baš doličnom položaju, držeći damsko ogledalce u ruci, konačno “upoznaju” izgled svojih najintimnijih delova. No, današnji soj slobodnih žena prevalio je dug put od prevazilaženja stida pred sobom do upućivanja otvorenog zahteva hirurzima (uz obavezno pokazivanje fotografije neke porno zvezde): “Hoću da izgledam ovako!”.

Vaginalno podmlađivanje
“Vaginalno podmlađivanje” već neko vreme prava je fiksacija na internetu, a vaginalna plastična hirurgija postaje sve traženija specijalistička oblast medicine – čak i kod nas. Labija je previše velika, nije simetrična, ili jednostavno nije lepa? Zahvaljujući novoj grani plastične hirurgije, žene sada mogu da je smanje, uvećaju ili da joj promene oblik. Samo, svako ko se odluči na ovaj korak, treba da bude spreman na to da nekoliko dana nakon zahvata leži u postelji sa vrećicom zamrznutog graška na genitalijama! Američki hirurzi usavršili su još jednu korektivnu metodu pod nazivom “Toronto trim”, koja uključuje redukciju labije i neznatno podizanje klitorisa. Ne mogu tačno da kažem da li se ovo potonje radi u svrhu estetike, ili je ženama dosadilo to što njihovi partneri nikako ne mogu da “napipaju” klitoris.

Himenoplastika
Potom, tu je i “nova nevinost” – himenoplastika – zahvat kojem se najčešće podvrgavaju pripadnice islamskih kultura, u kojima je, očito, devičanstvo vrednije od nafte. No, nezavisno od verske, nacionalne ili bilo koje druge pripadnosti, žene se sve češće prijavljuju na klinike radi podvrgavanju ovoj proceduri a u želji da svom partneru poklone nešto zanimljivije od prugastog šetland džempera, ili bočice afteršejva. Pitam se, da li poklon-himen dolazi zajedno sa ponovnim otkrivanjem ženske naivnosti, smernosti i sramežljivosti? I, da li je to deo neke nove seks-igre u kojoj se žena pretvara da joj je “prvi put”? Ali, zašto bi neko ponovo prolazio kroz neizvesnost i bolove gubitka nevinosti? Iskreno, ne znam.

Uvećanje G-tačke
Uvećanje G-tačke takođe postaje jedna od traženijih hirurških intervencija. Naime, stručnjaci tvrde da ova oblast može da se proširi ili da joj se, ubrizgavanjem hijaluronske kiseline ili kolagena (injekcijom, naravno!), pojača osetljivost. Ishod? Stanje konstantnog seksualnog uzbuđenja u trajanju od tri do šest meseci. Hm, ovo možda i nije toliko loše. Mislim, bar neka od vazda nervoznih šalterskih službenica, dosadnih komšinica, ili frustriranih lekarki u ambulanti neće osuti paljbu na vas, jer će uživati u žmarcima koji dopiru iz… pa, uvećane G-tačke.

Vaginolifting
Nadalje, ako su “opušteni mišići karlične oblasti” vaš veliki problem, nova laserska intervencija uspešno rešava i ovaj nedostatak – zatezanjem ili rekonstruisanjem vaginalnih mišića. Drugačije (razumljivije) rečeno, radi se o “vaginoliftingu”.

– Zbogom pameti! Šta je sledeći korak? –

Dakle, ako je nauka pronašla način da se uvuče prevelik ili previše istaknut pupak, te da se povrati status device, zašto onda ne bi bilo moguće i premestiti genitalije? Hej, zašto ih ne bismo, za promenu, stavile na glavu? Zvuči drastično, grubo, cinično, možda neprofesionalno (ipak, ja pišem o novitetima i prednostima ulepšavanja u modernom dobu)? Da, ali verujem da to tako izgleda samo “na prvu loptu”. Šire gledajući, u svetu u kojem se u svakom trenutku negde vodi rat (ili je na ivici da izbije), u kojem milioni gladuju ili umiru zbog nedostatka hrane i lekova, u eri globalnog otopljavanja, suša i poplava… po nekoj bizarnoj logici, žene, po svemu sudeći, procenjuju da je baš sada pravi trenutak za uvećanje bradavica, usana, pirsing ili rekonstrukciju labije. Ko zna, možda je to njihov odgovor na užase, bezumlje i besmisao koji nas okružuje u savremenom svetu… primer puke samoodbrane?

No, posmatrajući ovaj fenomen manje psihološki i manje analitično, trendovi u sferi ulepšavanja menjaju se po istoj dinamici (ciklusima) kao i u modi, na primer. To znači da ćemo se, kad-tad, vratiti dlakavim nogama, prirodno sedoj kosi i iscrtavanju očiju ugljem ili štipkanju obraza radi postizanja efekta rumenila, baš kao što ponovo jedemo neprskano voće i povrće, štrikamo džempere i čeznemo da nam voljeni piše pesme, ili bar ljubavna pisma, umesto što nam šalje “sterilne” SMS-ove. Gledajući tako, sve je stvar vremena i strpljenja pre nego što se vratimo sebi i prizovemo pameti. Ali, moram da kažem da je to samo moja pretpostavka, a vama prepuštam da izvučete zaključak.

Tekst: Nataša Ćovin

Live Sex