SEKS i ORGAZAM umesto kućne apoteke

Preporodite duh i telo redovnim aktivnostima u spavaćoj sobi.

82952986

Orgazam je vrhunac seksa, radujemo mu se, želimo ga, a ako ga ne doživimo, zabrinemo se i pokušavamo to da popravimo. Posle orgazma osećamo prijatno i blaženo stanje; jednostavno se preporodimo. Ali koliko nas zapravo poznaje dobre strane orgazma i to kako utiče na naše zdravlje? Evo nekih činjenica:

Smanjuje napetost
Osećaj koji sledi odmah nakon orgazma može da se opiše kao blažen osećaj opuštanja. To je obično jedno od retkih stanja kada se u potpunosti opustite i kad ne mislite na svakodnevne obaveze. Dakle, ako vam treba opuštanje, znate šta vam je činiti!

Pomaže protiv nesanice
Nakon orgazma muškarcima se smanji krvni pritisak, to ih smiri pa lako zaspe. Kod žena to se događa malo sporije, ali posledice su slične. Orgazam je prirodni lek za nesanicu, zato ne pijte tablete već probajte da zaspite uz pomoć seksa.

Pomaže protiv depresije
Ko ne bi bio srećan sa jednim orgazmom svaki dan? Tokom seksa i njegovog vrhunca izlučuju se razni hormoni koji utiču na poboljšanje raspoloženja. Prepreka “samoizlječenju” je depresija koja može značajno da utiče na smanjenje seksualnog nagona; ona utiče na seksualnu želju uopšte čime se smanjuje mogućnost poboljšanja raspoloženja. Tako upadnemo u začarani krug iz kojeg je teško izići. Dakle, znate šta vam je činiti!

Umesto teretane?
Dosta vam je znojenja u fitnes centrima, teškog disanja i skupih članarina s ciljem učvršćivanja svog mlohavog tela? Možda imamo rešenje za vas! Tokom seksa i orgazma takođe dolazi do kontrakcije mišića koja utiče na mišićnu napetost i učvršćivanje tela. Jedini mogući problem je određivanje potrebne količine ove vrste “vežbe” da bi se postigao željeni rezultat? Dakle, morate da eksperimentišete.

Pomaže pri mršavljenju
Na primer, tokom polnog odnosa u roku od pola sata izgubimo 150 kalorija; u isto vreme uz jogu 114 kalorija, 129 kalorija u plesu, u podizanju tegova 153 kalorije i odbojci 174 kalorije. Ne trebate biti veliki matematičar kako bi izračunali koliko gubimo na težini kroz aktivnosti u krevetu.

Povećava protok krvi
Vaše ćelije će biti zdravije ukoliko ih krv bude opskrbljivala svežim kiseonikom. Duboko disanje i kontrakcije mišića za vreme seksa veoma pridonose tome. Pa slobodno možete reći da seks teče vašim venama.

Ublažava bol
Tokom orgazma povećava se količina hormona oksitocina koji ima blagotvorno dejstvo na bol, od glavobolje do jakog artritisa. Ovo je definitivno recept koji se isplati probati, zar ne?

Produžuje životni vek
Britanska studija koja je uključivala 1,000 ljudi, došla je do zanimljivih zaključaka: seks i orgazam produžuju život. Osobe koje su imale seks najmanje dva puta nedeljno imale su upola nižu stopu smrtnosti od onih koje nisu uživale u seksu. Iako to još nije ključ za večni život, vredi pokušati da se produži tako zanimljivom metodom.

Ukoliko ne verujete u gore napisane stvari o uticaju seksa i orgazma, testirajte sami svaku od ovih tvrdnji. Možda sa otkrijete i neke nove stvari za koje je orgazam dobar. Neka seks i orgazam postanu deo vaše kućne apoteke!

Izvor: Intimatemedicine.com

Live Sex