Mali saveti: Doživite ORGAZAM ISTOVREMENO!

Veoma retko se dešava da partneri istovremeno dožive orgazam. Međutim, to nije nemoguće, a evo nekoliko saveta kako to možete postići…

orgazam

Opustite se

Tokom seksualnog čina ne smete biti opterećeni idejom da morate istovremeno doći do vrhunca. Pustite da se to desi spontano, naravno uz malo truda.

Pre svega je neophodno da se partneri dobro poznaju – i duhovno i telesno. Morate znate šta onaj drugi voli, koje su mu erogene zone, omiljene poze…

Takođe, partneri ne smeju da se stide jedan drugog, jer da bi stigli zajedno do vrhunca moraju otvoreno da kažu šta im prija, a šta ne, da ‘navode’ partnera na radnje koje ih uzbuđuju, kao i da zaustave ono što im se ne dopada.

Odložite vrhunac

Ženama, češće nego muškarcima, treba malo više vremena da bi stigle do velikog O. Zato je neophodno da ih partner sačeka.

Preporučuje se da muškarac bude u pozi koja mu manje odgovara, za razliku od žene koja bi trebalo da bude u položaju u kojem najlakše dolazi do vrhunca.

Neophodno je da kontrolišite nivo uzbuđenosti, obuzdavate ga ili pospešujte u zavisnosti od nivoa uzbuđenosti partnera.

Budite maštoviti

Nekada je neophodno biti maštovit. Sva pomoćna sredstva su dozvoljena – prijatna muzika, mirišljave sveće, ali i vaši prsti, poljupci, šapat…

Kada jednom zajedno doživite vrhunac svaki sledeći put će vam biti sve lakše, ali ne insistirajte na tome svaki put kada vodite ljubav. Neka istovremeni orgazam bude spontan, a ne planiran i ciljan kako ne bi izgubio svoju draž.

Tekst: Mondo