15 SEKSI PROMENA U KREVETU (II deo)

Trik je u tome da budete iskreni i hrabri da promenite ono što možete kako biste više I bolje uživali u seksu…

15-seksi-promena02

ŠTA MOŽETE DA PROMENITE

Romantika
Poljupci podstiču produkciju oksitocina (hormon koji izaziva osećaj bliskosti), dok zajedničko isprobavanje novih aktivnosti pojačava osećaj ljubavi. Dakle, idite zajedno na paraglajding, a onda ga izljubite kada se spustite! Ili smislite neku manje ekstremnu aktivnost, ali uživajte u njoj zajedno.

Seksualna inteligencija
Što bolje poznajete svoje telo – kao i njegovo – intenzivnije ćete uživati u seksu. Na primer, deo oko otvora uretre (spojnica sa bešikom) pun je nerava kod žena i muškaraca. Iskoristite tu činjenicu za stimulaciju i nastavite da istražujete i svoje i njegovo telo.

Tajming za prvi seks sa novim partnerom
Naučnici su ustanovili da što duže čekate na prvi seks sa novim partnerom, to su veće šanse da će veza duže trajati. A muškarci koji efikasno koriste kočnice pouzdaniji su od muškaraca koji ne mogu da čekaju i da se suzdrže. Koristite ova dva parametra kao praktični test veze.

Navike koje ste stekli kao par
Seksualne navike, baš kao i sve druge navike, lako se ukorene, jer sigurnost i predvidivost koju pružaju svima prijaju. Pokušajte da nešto uradite drugačije, uključite maštu u krevetu, ona vraća iskru u ljubavni i seksualni život. Šta biste mogli da uradite? Pa, vodite ljubav izvan kuće, ili odigrajte omiljenu scenu seksa iz nekog filma.

Sobna temperatura
Dobro zagrejte sobu u kojoj vodite ljubav – i to ne samo zbog toga da se ne biste naježili kad se skinete. Verovali ili ne, istraživanja pokazuju da je orgazam jači što je viša temperatura u sobi!

Sa kim spavate… u mislima
Nakon opsežne studije o seksualnim fantazijama, naučnici su otkrili da 26 odsto žena fantazira tokom odnosa. To je sasvim ok, jer ništa ne može toliko da uzbudi muškarca kao saznanje da je žena uzbuđena! Ove “interbračne afere”, kako ih neki eksperti nazivaju, česta su pojava: oko 90 odsto osoba ponekad razmišlja o nekom drugom dok vodi ljubav sa partnerom. A, znate kako se kaže: ako ne možete da ih pobedite, pridružite im se!

ŠTA NE MOŽETE DA PROMENITE

Stvari koje vas uzbuđuju
Sve dok vas fantazije ne sprečavaju da održavate zdravu emotivnu vezu, ne postoji ništa “dobro” i “loše”: postoji samo ono što vas uzbuđuje i ono što vas odbija. Sadomazohizam, vezivanje, voajerizam i egzibicionizam su najčešće fantazije. Zato, ne stidite se onoga što vam je u mislima – uživajte u tome!

Pozicija klitorisa
Prilično je udaljen od vaginalnog otvora, što je najčešće osnovni razlog zbog kojeg većina žena ne doživi orgazam tokom odnosa – nedostaje prava stimulacija. Na razne načine možete pokušati da ukažete dovoljno pažnje ovom delu tela tokom penetrativnog seksa. Ako tradicionalni odnos ipak ne može da vas dovede do orgazma, postoje i drugi načini.

Seks je uvek rizik
… zbog seksualno prenosivih oboljenja, neželjene trudnoće, povređenih osećanja… Dakle, kada je reč
o upuštanju u seks, budite mudri, trezni, donosite pametne odluke i uvek koristite kondom i druge oblike kontracepcije. Sigurnost zbog maksimalne zaštite pomoći će vam da se opustite i fokusirate na zadovoljstvo u seksu.

Genitalna anatomija
To što mnogi tvrde da je G-tačka direktan put u seksualni raj, ne mora da znači da će vam zaista prijati stimulacija ovog dela tela. A šta ako je vaš klitoris veći od uobičajenog i proviruje iz velikih usana? Ništa strašno. Svi smo različiti! Uživajte u onome što vam je priroda dala i maksimalno to iskoristite.

Refleks gutanja
Ako oralni seks nije vaša omiljena seksualna aktivnost, nemojte se upuštati u to samo zato što mislite da vaš partner pritom uživa. Umesto toga, usredsredite se na načine vođenja ljubavi u kojima oboje uživate.

Live Sex