Istraživanja o seksu koja će vas iznenaditi

Znamo da seks čini da se osećamo dobro, ali i da je dobar za naš organizam. Istraživači su pokušali da otkriju još neke stvari vezene za seks i došli do zanimljivih saznanja. Da li znate koliko kalorija zaista sagorimo tokom seksualnog odnosa? Ovo su rezultati nekoliko najzanimljivijih, pa i šokantnih,  studija o seksu.

1) ŠTO JE  VEĆA ŽELJA ŽENE ZA SEKSOM , TO SU VIŠI NJENI STANDARDI ZA POTENCIJALNIM PARTNERIMA

Možda biste pomislili da što neko više žudi za seksom, to je spremniji da se skrasi sa nekim. To nije slučaj sa ženama.  Prema istraživanju časopisa  Journal of Research in Personality, objavljenoj u junu 2013. što je čežnja za vezom na jednu noć veća, žena postaje probirljivija, tražeći samo najatraktivnije muškarce . Momci, s druge strane, posmatraju  sve žene kao potencijalne partnerke, bez obzira na lepotu. To je zato što muškarci žele samo seks, pa će uzeti sve što mogu da dobiju. Žene su programirane da traže genetski  džekpot , pa su u potrazi za dominantnim, atraktivnim muškaracima, čak i ako ne pokušavaju da zatrudne.

 

2) MUŠKARCI ČIJE SUPRUGE VIŠE ZARAĐUJU OD NJIH IMAJU VEĆE ŠANSE DA IMAJU EREKTILNU DISFUNKCIJU

Više novca, više problema? Tako bar tvrdi Personality and Social Psychology Bulletin. Danska studija sprovedena na vise od 200.000 bračnih parova otkrila je da muževi koji zarađuju manje nego njihove žene češće uzimaju lekove za erektilnu disfunkciju. Ova razlika u prihodima ima uticaj i na žene, koje uzimaju više lekova protiv anksioznosti i veća je verovatnoća da imaju nesanicu .


3) SEKS ČINI LJUDE SREĆNIJIM NEGO DECA

Istraživači na Novom Zelandu tražili su od učesnika studije da rangiraju listu od 30 aktivnosti koliko su im prijatne, značajne i privlačne. Seks je na vrhu sve tri kategorije. Konzumiranje alkohola je na drugom dok se briga o deci našla tek na petom mestu.

 

4) SEKS U PROSEKU SAGOREVA SAMO 21 KALORIJU

Seks ipak nije razlog da preskočite teretanu. U studiji koji je objavio New England Journal of Medicine najčešća tvrdnja da se tokom seksa potroši 300 do 400 kalorija nije tačna. Oni tvrde sledeće: prosečan seksualan odnos traje 6 minuta, što sagoreva 21 kaloriju, odnosno efekat na vaš organizam je isti kao da ste prošetali 4 kilometra.

5) MUŽEVI KOJI OBAVLJAJU VIŠE KUĆNIH POSLOVA IMAJU MANJE SEKSA

Muževi koji pomažu svojim suprugama u obavljanju kućnih poslova ređe imaju seksualne odnose, pokazala je studija objavljena u februaru 2013. godine u American Sociological Review. U ispitivanju je učestvovalo 4.500 parova, a naučnici su otkrili da muškarci koji rade poslove poput peglanja, pranja veša ili kuvanja imaju seks ređe nego parovi koji dele obaveze u domaćinstvu na osnovu uobičajenih rodnih uloga. Takođe je vredno napomenuti da je studija nije merenje kvaliteta seksa, pa tradicionalni parovi ne moraju da imaju bolje odnose, samo su češći.

 

izvor: Blic zena

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *