12 činjenica o seksu koje niste znali

Da li ste znali da neke žene mogu da dožive orgazam baveći se fitnesom, na primer? A da ljudski mužjak ima najveći penis? Pročitajte još zanimljivih činjenica u vezi sa seksom.

seksFoto: Guliver/Getty/Thinkstock

 

Uzbuđenje potiskuje gađenje

Kad malo razmislite, svaki seks je “prljav”: znojite se, razmenjujete telesne tečnosti, a ipak – to sve vam ne smeta. Razlog leži u činjenici da seksualno uzbuđenje potiskuje osećaj gađenja. Naime, holandski istraživači su sproveli istraživanje tokom kojeg su zahtevali od žena da se obrišu korišćenim ubrusima, da piju tečnost iz čaše u kojoj je veliki (doduše lažni) insekt, kao i da pojedu kolač pored kojeg se nalazi crv. Iako im je to bilo odvratno, većina žena je prihvatila da obavi ove zadatke u stanju seksualne uzbuđenosti.

Vežbanjem do orgazma

Neke žene mogu da dožive orgazam tokom bavljenja sprotom. Vežbe koje najviše uzbuđuju su one koje se odnose na stomačnu regiju, vožnja bicikla, penjanje uz konopac…

Spermatozoidi za ceo svet

Naučnici tvrde da jedan zdrav muškarac za dve nedelje proizvede dovoljno spermatozoida za oplodnju svih plodnih žena na zemlji. Još jedan razlog da koristite zaštitu!

Milijardu bakterija u jednom poljupcu

Da, upravo toliko mikroorganizama razmenite vaš partner i vi tokom jednog poljupca. Dobra vest je da 95 odsto njih ne izazivaju nikakve bolesti.

Seks podiže imunitet

Osobe koje češće imaju seks otpornije su na bolesti od onih koji su manje aktivni u krevetu.

Ovulacija čini žene toplijim

Bukvalno! Neposredno nakon ovulacije temperatura tela žene se povećava. Takođe, lice i glas žene se menjaju i upravo je to deo menstrualnog ciklusa kada su muškarcima najprivlačnije.

Plodne žene preferiraju muževne muškarce

Tokom ovulacije žene privlači određeni tip muškarca, pre svega, muževni. Ovde glavnu ulogu verovatno igra iskonski poriv žene za reprodukcijom.

Gladni muškarci žele punije dame

I dok žene biraju, snažne, muževne muškarce, pripadnici jačeg pola kada su gladni nesvesno se odlučuju za dame sa viškom kilograma.

Svašta može da bude afrodizijak

Kada ste u pravom raspoloženju, dodatno vas može pogrejati i pita od bundeve, krofne, pomorandže, lavanda….

Alergija na spermu

Moguće je biti alergičan na skoro sve, a to znači i na semenu tečnost. Srećom, ova pojava je veoma retka.

Momci, imate najveće penise!

Naši mužijaci imaju najveći polni organ među primatima. Gorile, doviđenja!

Veličina nije tako bitna

Statistike pokazuju da je čak 85 odsto žena zadovoljno veličinom polnog organa svog partnera. Ili su oni izuzetno obdareni, ili su dame srećne sa onim što imaju. Muškarci, pak, nisu tako zadovoljni – 55 odsto njih je srećno svojim “ponosom”, dok čak 45 odsto želi da ima veći penis. Samo 0,2 odsto njih bi volelo da ima manji polni organ.

 

izvor: Mondo

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *