Zašto lažu muskarci, a zašto žene?

Najnovija istraživanja pokazuju da dnevno izgovorimo 2, 3 laži, a najviše lažemo one do kojih nam je stalo i s kojima provodimo najviše vremena. Zašto to radimo?

 

Najviše laži ima u ljubavnim vezama, a one najgore tiču se prevare i novca (gde smo i kako smo ga potrošili). Ali, dobra vest je da se u većini slučajeva izgovaraju tzv. bele laži, koje upotrebljavamo kako ne bismo povredili nekoga.

One štite i nas i osobu kojoj ih izgovaramo, pa ih smatramo pristojnima, kao što je npr. hvala za poklon koji biste najradije bacili kada gosti odu.

Takođe, muškarci i žene lažu podjednako često, ali postoji velika razlika u sadržaju. Žene lažu kako bi se onaj koga lažu osećao dobro, a muškarci kako bi se oni osećali dobro, uz izuzetke naravno, sa jedne i sa druge strane.

Kakva god laž bila, svim oblicima je zajednički strah od nečega. Nemaju svi hrabrosti da rizikuju ili da budu drugačiji od većine, jer to znači biti izdvojen i neprihvaćen. Ali, dokle god su to sitne laži koje ne izgovaramo s jasnom namerom da naštetimo nekome, možemo reći da to prolazi.

Ali, kada laganje preraste u hobi, prolazno prelazi u problematično, jer zapravo sve vreme lažemo sami sebi i držimo sebe u uverenju da smo dobri te se na kraju zapletemo u mrežu vlastitih laži, najčešće onda kada je prekasno i kad smo već povredili ljude oko sebe.

Onda kada sebe više ne možemo pogledati “u lice”, tada prestajemo i da lažemo.

 

izvor blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *